Pratite nas

Fudbal

Dizni, djevojčice i fudbal: Još četiri godine UEFA Playmakers priče, FSCG dio velikog evropskog projekta

Foto UEFA

UEFA i Dizni su danas objavili da su produžili projekat UEFA Playmakers za naredne četiri godine, do 2027

Ova panevropska fudbalska priča, koja se oslanja na najlepše dječje storije, koje je stvorila nenadmašna Diznijeva produkcija, već je uključila desetine hiljada djevojčica uzrasta od 5 do 8 godina širom Evrope.

“UEFA i Dizni sa ponosom najavljuju dobrodošlicu D iznijevom animiranom mjuziklu idobitniku Oskara – Encanto, kao najnovijem filmu koji se pridružuje projektu UEFA Playmakers, nakon Diznijevih/Pixarovih remek djela – The Incredibles 2, Frozen 2 i Moane.

„Nestrpljivo očekujemo da vidimo širenje UEFA Playmakers u naredne četiri godine i da nastavimo naše partnerstvo s Diznijem“, rekla je Nadin Kesler, direktorka ženskog fudbala UEFA i dodala:

„Spoj fizičke aktivnosti sa čarolijom Diznija pokazala se kao dobitna kombinacija za upoznavanje djevojčica sa fudbalom, uključivanje roditelja i pružanje svakoj djevojčici priliku da doživi radost naše predivne igre. Radujem se tome da vidim profesionalne fudbalerke koje će u budućnosti moći da povežu svoju ljubav prema fudbalu s njihovom prvom sesijom Playmakers projekta.“

Nikol Mors, potpredsjednica marketing sektora brenda i franšize Dizni EMEA, ističe da su djevojčice i njihovi roditelji i treneri bili prezadovoljni programom.

„UEFA Playmakers inspirisan Diznijem ostvario je sjajnu saradnju da nije bilo dileme da nastavimo program još četiri godine. Zadovoljstvo je vidjeti da su naše jake ženske ličnosti i priče, poput Moane i Frozen, inspirisale porodice i djecu da budu aktivniji i zavole fudbal. Povratne informacije od djevojčica, roditelja i trenera bile su veoma pozitivne, i radujemo se novim avanturama uz pomoć naših priča, počevši od Encanta, koji će biti dostupan u 47 nacionalnih asocijacija širom Evrope“, istakla je Nikol Mors.

Magično iskustvo za devojčice, roditelje i trenere

UEFA Playmakers ostvario je opipljiv uticaj u nacionalnim asocijacijama širom Evrope. Postigao je cilj da uključi više djevojčica kroz igru i pričanje priča, pružajući jedinstvene prilike djevojčicama za siguran i zabavan ulaz u igru.

Inspirisane akademskim istraživanjem, sesije UEFA Playmakers održavaju se u 47 evropskih nacionalnih asocijacija na preko 3. 800 lokacija, uključujući i Crnu Goru.

Više od 73.000 djevojčica učestvovalo je u programu, koji je obučio preko 5.200 trenera.
Povratne informacije od djevojčica, roditelja i trenera koji učestvuju u UEFA Playmakers-u pokazuju ogroman pozitivan uticaj programa u Evropi:

96% djevojčica zaista uživa u sesijama.

91% djevojčica želi da nastavi da igra fudbal.

94% roditelja bi preporučilo sesije drugim roditeljima.

75,3% roditelja se osjeća sigurnije da njihova kćerka igra fudbal redovnije nakon UEFA Playmakers-a.

71% trenera kaže da su postali bolji treneri radeći na projektu UEFA Playmakers.

68% trenera UEFA Playmakers su žene, a 43% nije imalo prethodnog iskustva treniranja pri pridruživanju projektu. Od 292 edukatora trenera, 63% su žene.

Stvaranje puta djevojčicama u fudbalu

Playmakers priča tek je počela, a UEFA će nastaviti da je gradi na ovom zamahu kako bi osigurala da djevojčice, ne samo budu upoznate s fudbalom, već da nastave da igraju fudbal.

Ključna ambicija UEFA Playmakers je da osigura da svaki Playmakers centar ima jasan put u fudbalu kako za igračice, tako i za trenere. Da bi to postigla, UEFA će podržati nacionalne asocijacije prisustvom posvećenih stručnjaka koji pružaju mentorsku podršku i programe nakon inicijative.

Takođe, UEFA će omogućiti veći pristup UEFA Playmakers sadržajima, omogućavajući djevojčicama, porodicama i nastavnicima da uživaju u aktivnostima UEFA Playmakers nezavisno od sesija.

Zemlje koje učestvuju u programu UEFA Playmakers

Sedam zemalja je bilo dio inicijalne faze pilot projekta u februaru 2020. godine: Austrija, Belgija, Norveška, Poljska, Rumunija, Škotska i Srbija

Za manje od četiri godine, još 40 zemalja, među kojima je i Crna Gora se pridružilo programu i to: Albanija, Andora, Armenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Finska, Farska Ostrva, Gruzija, Nemačka, Gibraltar,Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Kazahstan, Kosovo, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Malta, Moldavija,  Sjeverna Irska, Republika Irska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Vels.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal