Pratite nas

Fudbal

„UEFA Playmakers“ počeo edukacijom trenera, od oktobra djevojčice počinju sa prvim fudbalskim koracima

U okviru projekta “UEFA Playmakers”, koji se bavi promocijom i obuhvata program baznog fudbala za djevojčice starosti od pet do osam godina, u hotelu Voco u Podgorici, minulog vikenda održana je edukacija trenera, koji će biti uključeni u projekat koji će sprovesti FSCG.

Edukaciji su prisustvovali su predstavnici 10 osnovnih iz Crne Gore iz devet opština.

“UEFA Playmakers” je prvi Panevropski program razvoja fudbalska za djevojčice, u saradnji sa kompanijom Disney.

“Kroz dvodnevni seminar predstavnici škola su dobili sve potrebne informacije i na njih su prenesena znanja i kroz praktične primjere objašnjeno je koga mi želimo da privučemo ovim projektom, koji su ciljevi samog programa, kakve su prepreke sa kojima se djevojčice susrijeću u ovom uzrastu, šta je potrebno da mi kao edukatori uradimo kako bismo te djevojčice zadržali i priključili ih raznim fudbalskim sekcijama i klubovima”, kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka za ženski fudbal u FSCG, koja je projekt-menadžer i edukatorka u programu “UEFA Playmakers”.

Primaran fokus projekta jeste da djevojčice kroz ovaj program steknu osnovne oblike kretanja, da razviju kognitivne sposobnosti i konativne karakteriske, a sve to vodi do fudbalske igre. 

Po zavrsetku seminara predstavnici škola (učiteljice, nastavnice, profesori fizičkog vaspitanja), koji će ujedno biti i glavna spona djeteta i fudbalske igre, dobili su sertifikat o uspješno zavrsenom seminaru.

Realizacija “UEFA Playmakers” programa u školama pocinje u oktobru ove godine.

Programom je predviđeno 10 sesija u okviru prvog polugodišta, kao vannastavne aktivnosti.

Planirano je da se program sprovodi u osnovnim školama Mileva Lajović i Luka Simonović (Nikšić), Jugoslavija (Bar), Njegoš (Danilovgrad), Dašo Pavičić (Herceg Novi), Aleksa Bećo Đilas (Mojkovac), 21. maj i Maksim Gorki (Podgorica), Mustafa Pećanin (Rožaje), Radomir Mitrović (Berane) i Marko Miljanov (Bijelo Polje).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal