Pratite nas

Rukomet

Super mame: Milena, Valeri, Alison, Šeli En…

FOTO EHF/kolektiffimages

U karijeri sportistkinja prelomni trenutak predstavlja majčinstvo.

U većini slučajeva, djevojke/žene kada se ostvare kao majke prekinu sa aktivnim bavljenjem sportom, njihov profesionalni put se završi…

Ali, postoje i izuzeci.

Jedna od njih je Milena Raičević, naša “lavica”, koja se nakon pauze zbog rođenja sina Vuka vratila na najveću scenu, a u dresu reprezentacije Crne Gore osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, treću u karijeri, nakon evropskog zlata i olimpijskog srebra 2012. godine.

“Znam koliko je majka važna, jer sam svoju izgubila kada sam imala 14 godina. Dakle, zaista sam željela da postanem majka i kada se to dogodilo, bio je to najsrećniji dan u mom životu. Sve se promijenilo u sekundi i dobilo drugačije značenje“, kazala je Raičević tokom takmičenja u Podgorici.

Na najvećoj svjetskoj sceni, nekoliko je zaista velikih imena, koja su majčinstvom dobile i dodatnu inspiraciju za velike rezultate.

Novozelanđanka Valeri Adams je bila olimpijska prvakinja 2008. i 2012. u bacanju kugle, a olimpijsku bronzu u Tokiju 2021. osvojila je nakon što je postala majka djevojčice (2017.) i dječaka (2019).

Čuvena britanska dugoprugašica Pola Redklif dva puta je pobijedila na Njujorškom maratonu kao majka – 2007. i 2008. godine.

Još jedna atletičarka Alison Filiks je 2018. godine nakon prijevremenog porođaja rodila djevojčicu, prošavši kroz veliku borbu da bi bebica Kamrin ostala živa.

Nakon što je sve, srećom, prošlo kako treba, Alison se vratila na stazu i osvojila tri zlatne svjetske medalje, te jednu olimpijsku u Tokiju.

I jedna od najbržih žena svih vremena, Šeli En Frejzer Prajs, nije usporila kada je postala majka 2017. godine (rodila je sina Zajona) – osvojila je dva svjetska zlata, 2019. i 2022. godine, te srebro u Tokiju 2021. godine na 100 metara.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet