Pratite nas

Fudbal

Tanja poslije velikog uspjeha u Slovačkoj: Sve je djelovalo besprekorno

Veliki uspjeh je ostvarila ženska omladinska reprezentacija Crne Gore plasmanom u UEFA A Ligu, ostvaren u Slovačkoj u grupi sa domaćinom i Azerbejdžanom. Ostvarene su obje pobjede uz dominantnu igru i visok nivo profesionalnosti.

Igračica koja je odigrala veoma dobro u Slovačkoj je Tanja Malesija. Jedna od liderki ekipe i pouzdani centralni defanzivac koja je zatvarala sve prilaze svom golu, postigla gol protiv Azerbejdžana, ali i uspješno započinjala akcije i opasno prijetila iz svih prekida.

“Svi smo zadovoljni poslije dvije pobjede, i posebno zbog načina na koji smo došli do njih. Dosta smo razgovarali sa našim trenerom Ivanom Tatarom i pripremali detaljno svaki segment igre. Imali smo jasan plan igre, način na koji se branimo i na koji ugrožavamo gol protivnika. Djelovalo je sve besprekorno najviše iz razloga dobre organizacije, djevojke su dale sve od sebe i naravno rezultat nije izostao”, hvali svoj stručni štab Tanja Malesija.

Već u utakmici protiv Slovačke prikazali ste jedan novi stil igre koji je rezultovao fantastičnim akcijama gdje je posebno vidljivo da su sve akcije počinjale smisleno iz posljednje linije.

“To je najviše zasluga našeg trenera. Ulio nam je neophodno samopouzdanje, usmjerio sve igračice da se ne plašimo svog posjeda i da insistiramo na pas igri. Posebno smo ponosne na prvi gol protiv Slovačke gdje je u tečnoj akciji učestvovao skoro cio tim koju je na najbolji način realizovala naša Nejla Bicić, golgeterski raspoložena na ovom turniru. Naravno, zasluge idu svim igračicama iz grupe, svaka je dala svoj doprinos. Moram da istaknem da smo imali fantastičnu atmosferu unutar ekipe i na to smo jako ponosni”, ističe štoper reprezentacije Crne Gore.

Veća grupa djevojaka iz ove garniture omladinske reprezentacije se ovom utakmicom i oprostila od državnog tima.

“Jeste, veliki broj djevojaka je izlazno godište i drago mi je da je njihov oproštaj bio baš u velikom stilu. Motivacija svih je bila na najvećem mogućem nivou. Sve djevojke su sjajno ispunile zadatke i osjećala sam da smo imali kontrolu utakmice u svakom trenutku. Nadam se i vjerujem da će mnoge od njih u budućnosti zaduživati i dres A reprezentacije”, ubijeđena je Tanja.

Nije tajna da su na tribinama u Slovačkoj primijećeni mnogobrojni skauti iz mađarskih, njemačkih i poljskih klubova, kao i da je tvoje ime završilo u njihovim tefterima.

“Čula sam i ja za to, bilo je nekih priča, međutim moji planovi trenutno su vezani za moj klub ŽFK Budućnost. Agenti vode računa o tome, moje je da se fokusiram na teren i da vrijedno treniram”, ističe Tanja Malesija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal