Pratite nas

Fudbal

Tanja u Moskvi, Maša na meti velikana, a u Budućnosti rastu i novi talenti: „Tek će se čuti za Janu, Angelinu, Aleku…“

foto: FK Budućnost

FK Budućnost je dao fudbalere svjetskog formata, a u podgoričkom kluba stvaraju se posljednjih godina i fudbalerke velikog talenta.

Jedna od njih – Tanja Malesija – prije nekoliko dana je potpisala za Dinamo iz Moskve.

Mlada defanzivka oprostila se od kluba u kome je napravila prve fudbalske korake.

„Želim da se zahvalim mojoj Budućnosti, timu u kom sam nakon tatine škole fudbala nastavila da se razvijam i razvila se u igračicu kakva jesam sada. Najviše bih voljela da se zahvalim i posebno spomenem mog trenera, Duška Globarevića, koji je bio uz mene i vodio me kroz fudbal još od moje 11. godine i koji me je naučio mnogo stvari što se tiče fudbala, a i života van terena“, rekla je Tanja za sajt Budućnosti.

„Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez mojih saigračica koje su svaki trening činile zanimljivijim i koje su me tjerale da naporno zajedno treniramo i prolazimo kroz svaku pobjedu ili poraz. Moja Budućnost, govorim da je moja i zauvijek će tako ostati, jer je to klub za koji se igra, gine i za koji se živi“, emotivno je završila Tanja Malesija.

S druge strane, u Budućnosti se razvija djevojka o kojoj priča cijela Evropa. Maša Tomašević, 16-godišnja djevojka iz Podgorice, na meti je velikih evropskih klubova.

O talentu seniorske reprezentativke i kapitenke U17 selekcije Crne Gore se piše i priča danima…

„To je potvrda da se radi dobro u našem klubu, pogotovo sa mladim fudbalerkama. Mašu je UEFA uvrstila među 10 najperspektivnijih igračica Evrope, veliki Real Madrid prati njeno napredovanje… To je stvarno za Crnu Goru, naš klub, ali i mene kao mentora svih tih mladih djevojaka velika čast i svi zajedno možemo da budemo ponosni na sve to“, rekao je trener fudbalerki Budućnosti Duško Globarević, koji ne želi da se klub, ali ni on kao trener zaustave na ovome…

„Za mene su ove lijepe stvari samo podstrek da se još više potrudim za što bolje uslove, za napredak tih djevojčica. Pored našeg muškog tima i omladinske škole, počelo je ozbiljno da se čuje za uspjehe ženske selekcije, jer niko ne može da ostane ravnodušan na Tanjin transfer ili na Mašin talenat. A budite sigurni, vrlo brzo će se čuti za djevojke kao što su Jana Merdović, Angelina Drešaj, Aleka Balević…“, jasan je Globarević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal