Pratite nas

Tenis

Teniskoj legendi prijeti zatvor: Aranča plakala na sudu i rekla da je za sve kriv njen bivši muž

Nekada najbolja svjetska teniserka Aranča Sančes Vikario, nalazi se u velikim problemima.

Španjolka je optužena da je sa bivšim suprugom Đosepom Santakanom izbjegla da plati dug banci u Luksemburgu, zbog čega se našla pred sudom.

Pred sudijom je rekla da je željela da plati dug, ali se njen bivši muž protivio tome uz riječi da je on sve završio.

Aranči prije četvorogodišnja zatvorska kazna zbog čega je zaplakala tokom suđenja.

U svoju odbranu je rekla da joj zbog srednje stručne spreme nedostaje znanje o upravljanju imovinom, kao i da je od 2009. godine za sve te stvari bio zadužen njen bivši muž.

Optužena je izjavila da je bilo više pokušaja banke da naplati dug, koji trenutno sa kamatama iznosi 6.6 miliona eura, te da je bila spremna da se suoči sa tim, a podsjetila je da pola prihoda koje on dobija izdvaja u isplatu te da je već uplatila skoro dva miliona.

Aranča je dodala da je tužila svog bivšeg partnera u SAD-u, a kako bi otkrila gdje je njen novac, nakon što je Santakana navodno prodao svu imovinu koju je izgradio tokom svoje profesionalne karijere te da je novac prebacio u tu zemlju.

Na kraju je sudija dopustio Vikario da bude odsutna u ostatku suđenja, osim posljednjeg dana kada bude izrečene presuda.

Ona se požalila da je njena finansijska situacija izuzetno teška te da praktično živi zahvaljujući svojim prijateljima koji joj redovno pomažu.

„Sposobna sam da izdržavam djecu zahvaljujući novcu kojeg mi ostave prijatelji. Tako se borim. Dajem sve od sebe i što ću nastaviti cijelog života“, poručila je ona.

Sančes Vikario je tokom karijere tri puta osvajala Rolan Garos, a jednom bila najbolja na US openu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis