Pratite nas

Fudbal

Tužilaštvo traži pokretanje krivičnog postupka protiv osramoćenog predsjednika

Špansko državno tužilaštvo podnijelo je sudu tužbu protiv Luisa Rubijalesa, suspendovanog predsjednika Španskog fudbalskog saveza (RFEF), i od suda traži istragu za krivična djela seksualnog napada i prinude u vezi sa poljupcem igračice Dženi Ermoso posijle finala Svjetskog prvenstva za fudbalerke.

Tužilaštvo smatra da ova Rubijalesova radnja nije bila sporazumna i da stoga može predstavljati krivično djelo seksualnog napada i druge prinude zbog pritiska koji su Dženi Hermoso i njeno okruženje pretrpjeli nakon događaja, pa traži od Suda da pokrene postupak protiv njega.

Tužilaštvo je pokrenulo pravni postupak protiv Rubijalesa nakon što je fudbalerka prošlog utorka formalizovala svoju prijavu. Sada sud kome je pritužba dospjela mora da odluči da li će protiv njega pokrenuti krivični postupak ili ne.

U tužbi Tužilaštva kao činjenica je istaknut „stalni i uzastopni pritisak“ Luisa Rubijalesa i njegovog profesionalnog okruženja da Dženi Ermoso odobri djelo počinjeno protiv njene volje, pri čemu je pretrpjela „situaciju uznemiravanja, protiv svog života u miru, spokoju i slobodno“.

Rubijales je, podsjetimo, na ceremoniji proglašenja pobjednika Mundijala u usta poljubio špansku fudbalerku.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal