Pratite nas

Košarka

U Herceg Novom promovisan projekat „Njen svijet, njena pravila“

foto: KSCG

Projekat ,,Njen svijet, njena pravila“ promovisan je i u Herceg Novom. Radi se o projektu koji ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, a nakon Nikšića, Cetinja, Bara, Rožaja, Podgorice i Ulcinja, promovisan je i u Herceg Novom.

Tim povodom OŠ ,,Dašo Pavičić” posjetile su Jelena Dubljević, predsjednica Košarkaškog saveza i Mirjana Sekulić, komesarka ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta. Cilj posjete bio je predstavljanje projekta „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

U promociji projekta učestvovale su igračice iz ŽKK Primorje, sa trenerom Sinišom Samcem, koje su održale i pokazni trening, tokom kojeg su se učenice ove škole upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta, što je izazvalo veliko interesovanje djevojčica.

Promociji su prisustvovali i direktorica škole Bosiljka Perunović, nastavnici fizičkog vaspitanja Željko Milićević i Bojana Marković, kao i rukovodstvo ŽKK Primorje – sportska direktorica Tanja Baćović i direktorica Željka Ratković.

Zanimljivo je da je upravo OŠ „Dašo Pavičić“ šampion Crne Gore na školskom državnom prvenstvu u ženskoj košarci, koja godinama postiže sjajne rezultate na školskim prvenstvima, koja je nedavno trebala da bude i predstavnik Crne Gore na Svjetskom školskom prvenstvu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka