Pratite nas

Atletika

Vozila se u kolima tokom trke, uzela bronzu, a tvrdi da je pogriješila zbog „loše komunikacije“

Zakrževski, foto SCOTTISH ATHLETICS

Škotskoj trkačici Džoasiji Zakrževski (47) oduzeto je treće mjesto na ultra-maratonu u Liverpulu nakon što je otkriveno da je za vrijeme trke koristila vozilo.

Zakrževski je na 80 km dugačkoj trci od Mančestera do Liverpula osvojila treće mjesto. Međutim, naknadno je otkriveno da se tokom trke vozila u automobilu oko 4 km prije nego što je nastavila da trči.

Direktor trke Vejn Drinkvoter dobio je prijavu da je jedan učesnik trke stekao „nesportsku, takmičarsku prednost tokom dijela takmičenja“.

„Nakon što smo pregledali podatke iz našeg sistema za praćenje trka, GPX podatke, izjave našeg tima, drugih takmičara i same učesnice, možemo da potvrdimo da je trkačica diskvalifikovana jer je tokom trke koristila vozilo,“ kazao je Drinkvoter.

Zakrževski, koja je predstavljala Škotsku u maratonu na Igrama Komonvelta 2014. u Glazgovu, naglasila je da je incident rezultat pogrešne komunikacije.

„Napravila sam ogromnu grešku kad sam prihvatila medalju, trebalo je da je vratim. Nije bilo zlonamjerno, bila je to pogrešna komunikacija. Nikada ne bih namjerno varala, ali ne želim da se pravdam,“ kazala je 47-godišnja doktorica koja živi u okolini Sidneja u Australiji.

Rekla je da je „skrhana“ onim što se dogodilo i da je iznimno uznemirena nakon što se na društvenim mrežama poziva njena doživotna zabrana takmičenja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika