Pratite nas

Tenis

Žensko ili sportsko rivalstvo: Zašto su dvije teniske ikone bile tako „udaljene“

Rivalstvo između Serene Vilijams i Marije Šarapove jedno je od najvećih u modernoj teniskoj eri, mada je međusobni skor dominantno na strani američke ikone.

Ali, bila je dovoljna jedna pobjeda plavokose Ruskinje da se stvori priča – 2004. godine, Šarapova je u finalu Vimbldona šokirala veliku favoritkinju, kao 17-godišnjakinja slavila 6:1, 6:4, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u modernoj teniskoj eri.

„Kada je meč završen, Serena mi je prišla i zagrlila me je. Rekla je nešto u stilu: ‘Svaka čast’ i nasmijala se. Ali, u sebi se nije smijala. Kada sam ušla u svlačionicu, čula sam kako plače. Izašla sam najbrže što sam mogla, ali vidjela je da sam tu. I onda me neko pita – zašto sam tako teško dobijala Serenu kasnije. Odgovor je u toj svlačionici. Mrzjela me je, jer sam bila djevojka koja može da je pobijedi, a i vidjela sam scenu koju mnogi nisu – kako plače. Kasnije sam čula da je rekla prijateljima da nikada više neće izgubiti od mene i nazvala me ‘đubretom’. Eto zato sam je poslije toga pobijedila samo još jednom, a ona mene 20 puta”, ispričala je Šarapova prije nekoliko godina.

Međutim, Rik Maći, američki trener, koji je sarađivao i sa Serenom i sa Marijom, ima drugačiju verziju – on smatra da je riječ o klasičnom ženskom, a ne sportskom rivalstvu.

Navodno, razlog je taj što je Serena bila u kratkoj vezi sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, koji je njihovu vezu prekinuo zbog Marije.

“Da bi sportsko rivalstvo postojalo, mora da bude ravnopravnost, a Serena ima 20-2 u pobjedama. Mislim da se nisu voljele iz drugih razloga. Mislim da je riječ o ženskoj borbi i sujeti”, kazao je Maći.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis