Pratite nas

Fudbal

Direktorica Sarajeva: Za dvije godine želimo da budemo najbolji fudbalski klub na Balkanu

Žene u fudbalu na odgovornim i važnim funkcijama je u razvijenim fudbalskim zemljama polako uobičajena pojava.

Na našim prostorima još ne.

Neke stereotipe ruši Sarajevo, koje je imenovalo Ajlu Alimanović za generalnu direktoricu kluba.

Ajla Alimanović sama kaže da o fudbalu nije znala mnogo, ali da je od početka marta, kada je priključena klupskom menadžmentu shvatila da je fudbalski klub u današnje vrijeme kao i svaka druga kompanija.

„Nažalost, fudba sam davno prestala da gledam. Toliko davno da je zadnji Ronaldo kojeg se ja sjećam Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim“, kazala je za klix.ba.

Ona je magistar menadžmenta i posjeduje više od 15 godina iskustva na izvršnim pozicijama u različitim kompanijama. Sedam godina je radila za kompaniju Procter&Gamble, dvije godine za Croatia osiguranje i šest godina u sastavu Adris grupe, kasnije u sastavu British American Tobacco.

Tvrdi da će Sarajevo s njom postati brend Bosne i Hercegovine, a cilj je da za dvije godine postane najbolji klub na Balkanu:

„Predsjednik Ismir Mirvić je došao da od Sarajeva za dvije godine napravi najbolji klub na Balkanu i to ćemo i biti, ili ne trebamo da budemo tu. Planovi su jasni – Sarajevo će biti najbolji BiH klub i najbolji BiH brend i naši poslovni uspjesi pratiće i sportske“, kazala je.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal