Pratite nas

Tenis

Fenomenalna Iga drugi put osvojila Rolan Garos

Najbolja teniserka svijeta, 21-godišnja Poljakinja Iga Sfjontek nastavila je impresivan pobjednički niz savladavši 18-godišnju Amerikanku Koko Gof u finalu Rolan Garosa sa 6-1, 6-3 za 68 minuta – 35. uzastopna pobjeda u ovoj sezoni donijela joj je drugi trofej Suzan Lenglen koji je prvi put osvojila prije dvije godine.đ

To je šeti naslov za Sfjontek u 2022. a ukupno deveti u karijeri.

Poljakinja je nakon poraza u prvom finalu (2019. u Luganu izgubila je od Slovenke Polone Hercog), u sljedećih devet ostavila svoje suparnice bez ijednog seta i s najviše pet osvojenih gemova.

Gof je u svom trećem finalu u karijeri, a prvom na Grend slem turniru, doživjela prvi poraz.

Igo je za osvajanje prvog seta trebalo 32 minuta. Prva igračica svijeta je iskoristila svoje veće iskustvo u odnosu na američku tinejdžerku i osvojila prva četiri gema u meču.

Više od 20 minuta trebalo je Gof za osvajanje prvog gema, ali je samo nakratko prekinula put svoje rivalke prema osvajanju prvog seta. Bio je to prvi izgubljeni set za Gof na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Amerikanka je nešto bolje počela drugi set u kojem je zahvaljujući seriji promašaja suparnice u prvom gemu došla do ‘brejka’, koji je u sljedećem gemu i potvrdila za vođstvo od 2:0.

Takav rasplet kao da je razljutio Igu Sfjontek koja je u sljedećih pet gemova izgubila svega pet poena i došla na gem od svog drugog Grend slem naslova u karijeri.

Osim što je osvajanjem 2.000 bodova učvrstila svoju poziciju na vrhu pojedinačne WTA liste, Sfjontek će iz Pariza otići bogatija za 2,2 miliona eura.

Vidno razočarana Gof je osvojila svoju najveću novčanu nagradu zaradivši 1,1 milion eura, a u ponedjeljak će doći i do najboljeg renkinga u karijeri, kad će osvanuti na 13. mjestu WTA liste.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis