Pratite nas

Atletika

Marija je Evropljanka koja pravi razliku: Osjećam se kao žena svijeta

Talenat i inspiracija mladih sa Zapadnog Balkana ove godine je prepoznata kroz kampanju Evropske službe za vanjske poslove „Evropljani koji prave razliku“, u kojoj Crnu Goru predstavlja atletičarka Marija Vuković.

Naša najbolja sportistkinja u prošloj godini istakla je da je borba žena lakša kada se bore zajedno.

„U trenutku kada treba da skočim pokušavam da nađem trenutak radosti. U Tokiju sam bila izuzetno ponosna, rekla sam sebi: To je to, za ovo sam sposobna. To mi je dalo krila. Osjećam se kao žena Evrope, žena svijeta, jer se svi borimo sa istim nesigurnostima, problemima, u sportu ili uopšte u životu, tako da je mnogo lakše da se borimo zajedno“, kazala je Vuković, a prenosi RTCG.

Tim povodom na Tviteru se oglasio visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i pohvalio našu atletičarku.

“Na Zapadnom Balkanu upoznao sam mnoge mlade ljude koji inspirišu i doprinose svojim zajednicama i Evropi u cjelini. Upoznajte neke od njih u novom izdanju naše kampanje „Evropljani koji prave razliku“, koja počinje danas portretom Marije Vuković. Idemo Marija”, napisao je Borelj na Tviteru.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika