Pratite nas

Fudbal

Jelena je golgeterski adut Crne Gore: Živimo za pobjedu nad Maltom i ovaj trenutak

Bliži se 90 minuta odluke. Ko je mogao da pretpostavi da će ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore u posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ući kao kandidat za drugo mjesto u grupi i plasman u baraž.

Tri pobjede, prve i istorijske u kvalifikacionim utakmicama, kao i eliminacija Rusije iz međunarodnih takmičenja, donijele su „crvenima“ šansu o kojoj su mogle samo da sanjaju na početku ciklusa.

Ostao je još duel sa Maltom, koju su crnogorske fudbalerke pobijedile u gostima 2:0.

Jelena Vujadinović, golgeterka Breznice, vjeruje da takav ishod može da se ponovi i u utorak od 18 sati u trening kampu FSCG na Starom aerodromu.

„Očekuje nas teška utakmica sa velikim značajem. Nećemo razmišljati o važnosti, pokušaćemo da se fokusiramo na meč, da se ne opterećujemo dodatno, već da uđemo mirne glave i sa željom i ciljem da pobijedimo“, kaže Jelena.

Do drugog mjesta našu selekciju vodi pobjeda nad Maltežankama, kao i povoljan rezultat duela Azerbejdžan – BiH – remi ili trijumf domaćina.

„Važno je da mi uradimo ono što je do nas – damo maksimum i uradimo sve da pobijedimo. Mi živimo za taj trenutak, to je nešto što najviše želimo. Nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate i predstavljati svoju zemlju“, ističe Jelena.

Mlada fudbalerka je postigla gol za Crnu Goru u prethodnom meču, protiv velike Danske, nakon efektne akcije i asistencije Jasne Đoković. Poraz je bio ubjedljiv (5:1), ali utisak povoljan s obzirom na razliku u iskustvu, tradiciji, kvalitetu.

„Ukupan utisak bio je povoljan.Bilo je dobrih stvari i u odbrani i u napadu, vjerujem da možemo da budemo na još većem nivou u utorak“.

Jelena Vujadinović je u dobroj golgeterskoj formi, dala je gol i za Breznicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Čekala je šansu u nacionalnom timu, pored neprikosnovene Armise Kuč, koja zbog povrede nije u kombinaciji za posljednja dva meča, dočekala je i zgrabila.

„Znala sam da će doći moje vrijeme, uvijek sam vrijedno trenirala i spremala se. U dobroj sam formi, dala sam dva gola u prva dva meča ove sezone. Nadam se da će protiv Malte doći i treći – i da će biti treća-sreća“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal