Pratite nas

Rukomet

Kako su Bojana i Maja pomogle Dragani Cvijić da prebrodi teške trenutke

Dragana Cvijić, 32-godišnja srpska rukometašica i jedna od najboljih pivotkinja svijeta, kazala je u razgovoru za mađarske medije da je na početku karijere bilo mnogo sumnji u njene kvalitete i mnogo negativnih komentara, ali da su joj podršku uvijek davale dvije crnogorske legende…

„Bilo je priča u stilu da nikada neću biti igračica, da nisam dovoljno talentovana. Sada želim da zaštitim, iz ove pozicije, svu djecu koja se nađu u sličnoj situaciji. Kako neko može da kaže djevojčici od 13-14 godina da nije talentovana? Svi su talentovani u nečemu, samo je potrebno vrijeme i podrška da se talenat razvije. Kada sam bila mlađa pogađale su me takve priče, ali uvijek sam imala nekog uz sebe da me podrži. Maja Savić i Bojana Popović su mi posebno pomogle, objašnjavale su mi da se ne obaziram na negativne komentare”, kazala je Dragana Cvijić, koja je u Budućnosti igrala od 2011. do 2017. i sa kojom je osvojila dvije titule u Ligi šampiona.

Aktuelna članica Ferencvaroša otkrila je da je na početku karijere igrala na poziciji lijevog beka.

„U juniorkama sam igrala na toj poziciji, a kada sam imala 15 godina počela sam da igram na crti. Nisam željela na početku, mislila sam – kakav je ovo rukomet, stojim na liniji… Ali, počela sam da uživam, jer mi igramo za svaku igračicu, pravimo blokove, otvaramo prostor…”.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet