Pratite nas

Fudbal

Borba za titulu: Talentovane djevojke iz Rudara testiraju šampionski tim Budućnosti

foto: Stefan Ivanović

Rukometašice Budućnosti i Rudara odigraće večeras prvu utakmicu finala šampionata Crne Gore.

Izabranice Bojane Popović kao favoritkinje ulaze u dvomeč sa svojom filijalom.

Ipak, mladoj ekipi Igora Markovića neće nedostajati motiva protiv redovnog učesnika Lige šampiona.

„Kao i prošle godine stigli smo do kraja i ovo je kruna svega onoga što smo radili. Srećan sam što sam radio sa ovakvim djevojkama, prvo sa velikim ljudima, a onda se nadam i dobrim igračicama. Prošli smo zajedno u domaćem prvenstvu 42 utakmice, imamo samo jedan izgubljeni bod, što smatram da je rezultat za respekt po svakom pitanju“, rekao je Marković, a prenosi Pobjeda.

Mladi stručnjak žali što ekipa u Evropi nije napravila korak više jer je to zaslužila.

„Što se tiče same sezone mislim da smo prošli u Evropi ekipu iz Grčke da bi to bilo baš ono pravo, ali odluka je bila da obje utakmice igramo u gostima i ispali smo. A što se tiče utakmica protiv Budućnosti, imamo cilj, a to je da se pripremamo za Svjetsko prvenstvo. Pokašaćemo kroz ove dvije utakmice i kroz finale Kupa da uradimo dobre stvari za ono što nas čeka na juniorskom šampionatu. Želimo da što bolje odigramo. Ne možemo da prijetimo ekipi Budućnosti, ali se nadam da ćemo biti zadovoljni nakon prve utakmice“, istakao je Marković.

Nađa Kadović sa druge strane se raduje što će u završnici sezone ekipa odigrati nekoliko utakmica protiv Rudara.

„Nedostaju nam utakmice, tako da je super što ćemo u kratkom periodu odigrati tri važne i za igračice koje su manje igrale kroz sezonu. I kada igramo sa momcima znače nam jer iz svake nešto novo možemo da naučimo. Očekujem da će Rudar u obje utakmice da bude borben. Ne mislim da će da bude prelagan meč, ali naš cilj je i da im pokažemo koliko još moraju da rade da bi bile gdje smo mi sada“, kazala je Nađa.

Večerašnja utakmica u Univerzitetskom-sportskom centru zakazana je za 18 sati.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal