Pratite nas

Rukomet

Advokat Milene Raičević: Traži samo ispunjenje ugovornih obaveza

foto: RSCG

Nakon odluke Upravnog odbora da oduzme kapitensku traku Mileni Raičević i do kraja sudskog procesa je prekomanduje u klupsku filijalu Rudar, oglasio se advokat dugogodišnje crnogorske reprezentativke Miloš Vukčević.

Milena je klub tužila zbog potraživanja po osnovu ugovora zaključenog za vrijeme mandata nekadašnje predsjednice kluba Radmile Petrović za sezonu 2020/21, koju je propustila jer je ostala trudna.

Advokat ističe da je srednji bek naišao na ignorantski odnos čelnika Budućnosti Bemax.

„Svjesna situacije u kojoj se klub nalazio u prethodnih nekoliko sezona, a nakon što su isplaćeni svi dugovi prema svim igračicama, moja klijentkinja je tražila od kluba da se riješi i pitanje njenih ugovornih obaveza, koje takođe postoje shodno ugovoru koji je potpisala sa klubom za period od 2017. do 2021. godine. Nažalost, naišla je na nerazumijevanje i ignorantski odnos. Jedino što joj je preostalo je da na isključivo zakonit način traži potraživanja od kluba u kojem je provela skoro cijelu karijeru”, istakao je Vukčević.

Dodaje i da je rukometašica željela da se dogovori sa klubom.

„Zabrinjavajuće je da je za novu upravu kluba problem što je moja klijentkinja ostala trudna, pa su joj uskratili ugovorne obaveze i lako zaboravili sve ono što je prije i poslije dala Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore. A to su samo pehari i medalje. Zbog toga i moram lično da odreagujem na jučerašnje saopštenje uprave kluba dato u medijima, jer kao njen advokat neću dopustiti da je neko kažnjava, da ne kažem ponižava što se ostvarila kao majka. Sve je posvetila Budućnosti, kao što je javnosti poznato, ali je niko kao ženu i igračicu neće kažnjavati zbog majčinstva. Neka svako slodobno izvede zaključak u vezi sa razlozima ovog pravnog spora, a ko je u pravu odlučiće nadležni rukometni Arbitražni sud u Beču”, dodao je Miloš Vukčević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet