fbpx
Pratite nas

Košarka

Amerikanka u ruskom zatvoru: Advokatica pokazala ključni dokaz za puštanje na slobodu?

Američka košarkašica Britni Grajner ima ljekarski recept za upotrebu kanabisa.

To je rekla advokatica pritvorene Amerikanke Marija Blagovolina.

„Odbrana je danas pružila pisane dokaze, uključujući materijale za karakterizaciju, medicinske kartone i poreske prijave. Među medicinskom dokumentacijom je i ljekarski recept za supstancu koju je, zbog propusta, Britni Grajner ostavila među svojim stvarima prilikom prelaska granice”, kazala je Blagovolina.

“Među dokumentima su brojne zahvalnice raznih organizacija u Jekaterinburgu, kao i pisma košarkaških saveza SAD i Ruske košarkaške federacije“, rekla je Blagovolina.

U sudu Moskovske oblasti održava se ročište u slučaju Grajnera koja je osumnjičena za šverc droge.

Košarkašica Jekaterinburga i reprezentacije SAD privedena je 17. februara na aerodromu Šeremetjevo. Prolazeći na carini, sportistkinja, koja je doletjela iz Njujorka, privukla je pažnju službenog psa. Prilikom pregleda njenog prtljaga kod nje je pronađeno ulje kanabisa.

Ona se tereti za šverc droge (2. dio člana 229.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije) i njihov nedozvoljen transport (dio 1. člana 228. Krivičnog zakonika Ruske Federacije). Po prvom članu prijeti joj od pet do deset godina zatvora, po drugom – od novčane do kazne zatvora do tri godine.

Grajner je ranije priznala da je imala kanabisovo ulje, ali je izjavila da nije imala namjeru da počini zločin.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka