Pratite nas

Intervju

Ana Radović ima velike rukometne snove – da obuče dres „lavica“ i zaigra na nivou Stine Oftedal

foto: Doa photography

Iza Ane Radović je najbolja sezona u karijeri – blistala je u dresu Ulcinja, bila najefikasnija igračica domaće lige i sada čeka inostrani angažman. U razgovoru za Sportfem pričala je o ljubavi prema rukometu, prvim danima karijere, ambiciji da jednog dana obuče dres „lavica“…

Klubovi u kojima je počela da se bavi ovim sportom više ne postoje, ali je njena želja da postane rukometašica, bila jača od svih problema.

„Rukometom sam počela da se bavim sa 11 godina. Prve rukometne korake napravila sam u tadašnjem klubu Antivariju, potom sam bila član Mladosti, a nažalost i jedan i drugi klub su se ugasili pa sam nastavila da treniram sa muškarcima Mornara. Rukomet sam počela da treniram sasvim slučajno, jer je moje društvo počelo masovno da se upisuje na taj sport i da bih više vremena provodila sa njima, počela sam i ja, ali sam se odmah zaljubila u ovaj sport i ostala sam jedina iz tog kluba koja se i dalje bavi rukometom“, ističe Ana.

foto: Doa photography

Nije zaboravila dan kada je prvi put uzela rukometnu loptu.

„Prvi trening mi je ostao u sjećanju kao prvo druženje i upoznavanje sa rukometom. Odmah mi se probudila želja da nastavim da treniram“, kaže talentovana rukometašica.

Ana je ove sezone bila liderka Ulcinja i sa 222 pogotka najefikasnija igračica u crnogorskom šampionatu. Spremna je za korak dalje, iako još ne zna gdje će igrati od jeseni.

„Svakako da je ovo moja najbolja sezona, ali smatram da bez rada ne može doći uspjeh. Kada se posvetite nečemu, ne mogu izostati rezultati. Mislim da sam prerasla našu ligu i svakako je vrijeme da krenem dalje, da se oprobam u drugoj zemlji i drugoj ligi. Zasad još uvijek nemam ništa konkretno, kada je u pitanju ponuda. Međutim, svakako se nadam da će mi se u skorije vrijeme otvoriti neka nova opcija“, uvjerena je 21-godišnja rukometašica.

Domaći šampionat je prilika za igračice da se dokažu i zasluže poziv u jaču ligu.

„Crnogorska liga je pravo takmičenje za mlade igračice.Smatram da je idealna za mlade rukometašice koje žele da rade na sebi i poboljšanju svoje igre“, kaže Radović.

foto: Doa photography

Ana sanja da jednog dana obuče dres „lavica“ i krene putem generacija koje su pronosile slavu našeg rukometa.

„Za mladog igrača treba da bude čast da nosi dres sa nacionalnim grbom i nadam se da ću u budućnosti imati priliku da jednog dana zaigram za seniorsku reprezentaciju. Naravno sve zavisi od toga gdje ću nastupati sljedeće sezone, ali naravno da imam želje i ambicije da se jednoga dana to ostvari.“

Talentovana rukometašica se ugleda na čuvenu Norvežanku.

„Moj idol je Stine Oftedal. Sviđa mi se njen način igre i požrtvovanje na terenu“, objašnjava Ana zašto bi jednog dana voljela da bude na nivou trofejne rukometašice.

foto: Doa photography

Bez podrške najbližih, ali i kluba, Ana ne bi mogla da napreduje ovom brzinom.

„Imam veliku podršku porodice, moje majke koja je uz mene na svakom koraku, mojih saigračica, kluba i trenera Milorada Despotovića koji je dugi niz godina uz mene. Uz rukomet sam stekla jako lijepa poznanstva i momente, koje bih voljela da svako jednog dana doživi“, zaključila je Ana Radović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju