Pratite nas

Rukomet

Anastasija ponovo u Podgorici: Vratila sam se zbog Budućnosti i reprezentacije

Anastasija Marsenić se poslije dvije godine vratila u Budućnost.

Nakon odličnih igara u norveškom Moldeu, zaslužila je poziv iz našeg najvećeg kluba, koji je sa zadovoljstvom prihvatila.

„Srećna sam što sam ponovo u Podgorici. Željela sam da se vratim, a kada je stigao poziv odmah sam ga prihvatila. Imala sam i drugih ponuda, ali zbog Lige šampiona, reprezentacije i svega vratila sam se u Budućnost. Ovo je najbolja stvar za mene, a sada sam i malo starija, imam veće iskustvo i veliki broj utakmica“, rekla je Anastasija, a prenosi Pobjeda.

Mnogo će joj značiti iskustvo iz prethodne dvije godine.

„Prije svega, imam od koga da učim, što je mladom igraču negdje i najvažnije. Sada sam spremnija, a ove dvije sezone u Norveškoj pomogle su mi na planu samopouzdanja i osjećaja. Praktično sam se kroz dvije sedmice adaptirala na Norvešku. Rođena sam u Skandinaviji, u Danskoj sam živjela, tako da nijesam imala problema da uđem u priču. Sama domaća liga je bila kvalitetna, a posebno u toj prvoj sezoni bili smo konkurentni. Igrali smo finale Kupa, što je bio najveći uspjeh u istoriji kluba.“

Rukomet je u tradiciji Anastasijine porodice, koja je nedavno debitovala u našoj seniorskoj reprezentaciji.

„Svi smo zajedno u rukometu, kasnije je neko nastavio, a neko prekinuo da se bavi sportom. Rukomet je familijarni sport i s majkine strane. Čini mi se da sam bila najupornija. U početku sam se zabavljala, dobijala sam i pozive danske reprezentacije u mlađim selekcijama, ali sam odlučila da nastupam za moju zemlju. I dočekala sam da u seniorskom dresu odigram prvu utakmicu u Norveškoj protiv domaćina“, istakla je Anastasija Marsenić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet