fbpx
Pratite nas

Košarka

Antunja zadovoljan sa 25 minuta, protiv Austrije nova šansa za mlađe

Alberto Antunja je bio na klupi naše ženske košarkaške selekcije na meču sa Rusijom u kvalifikacijama za Eurobasket. Izostanak Jelene Škerović zbog kovida-19 stavio je Antujnu u prvi plan.

Protiv Rusije naša selekcija je imala odličnih momenata, a generalno je uvodnih 25 minuta bilo na dobrom nivou uzeći u obzir sve što se dešavalo.

Počev od promjena i podmlađivanja nakon Eurobasketa, nedostatka treninga u ovom sastavu, izostanka Škerović i na kraju povrede Milice Jovanović u prvom napadu zbog čega je nekoliko minuta bila van tima.

„Znali smo da će biti težak meč protiv jednog od najboljih timova svijeta. Mislim da smo 25 minuta igrali dobro. U napadu je bio dobar protok lopte, agresivni smo u bili u odbrani. Nijesmo bili fokusirani u nekim momentima meča i oni su to iskoristili. Jasno da je i povreda na startu Milice Jovanović uticala da slabije uđemo u meč, ali uspjeli smo da se vratimo, borili se“, kazao je Antunja.

Posebno raduje energija mlađih koje su igrale vrlo agresivno u odbrani. Marija Leković je imala odlična rješenja i u napadu.

„Ovo je sve dio procesa. Recimo Marija Leković je dala energiju kada je bila potrebna. Gurnula je da tim bude agresivniji, srećni smo zbog toga jer je cilj saveza da da šansu mladim djevojkama. Čeka ih još jedna šansa u nedjelju da igraju i budu važan dio tima“, kazao je Alberto.

Slijedi duel sa Austrijom u kom je pobjeda obaveza. Austrijanke su izgubile ubjedljivo duel u Danskoj.

„Moramo pobijediti meč sa Austrijom, da se borimo za to i bićemo spremni. Djevojke su fokusirane da ispravimo greške koje smo pravili i pripremimo se za nedjelju. Nema mnogo vremena, odradićemo jedan trening, pa putovati u subotu za Austriju.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka