fbpx
Pratite nas

Fudbal

Austrija je odličan test i prilika da ekipa podigne samopouzdanje

foto: FSCG

Predstojeća prijateljska utakmica sa Austrijom biće odličan test, ali i prilika da se podigne atmosfera u nacionalnom timu poslije aprilskog poraza od Bosne i Hercegovine, istakao je selektor Mirko Marić.

Naše djevojke okupile su se juče u Podgorici, a već danas otputovale za Beč.

„Austrija je jak protivnik, nama je šansa da se izmjerimo sa jednom ekipom koja igra na Evropskom prvenstvu, koja otvara šampionat protiv Engleske. To nam je i generalna proba za dalje. Sigurno nas očekuje teška utakmica, dosta naših igračica je prvenstvo završilo prije desetak dana, pa je ovo šansa da vidimo gdje smo trenutno. Pokušaćemo da podignemo atmosferu nakon tog poraza protiv BiH, možda nijesmo izabrali pravu ekipu za tako nešto, ali očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pružiti čvrst otpor Austriji“, rekao je Marić.

Crnu Goru čekaju pune tribine u glavnom gradu Austrije.

„Ovaj prozor ćemo iskoristiti da odigramo meč u lijepom ambijentu, jer je to njima provjera za Evropsko prvenstvo. Izmjerićemo se protiv najjačih, da vidimo gdje smo pred Dansku“.

Analizirao je selektor i učinak naših internacionalki u nedavno završenoj sezoni.

„Slađa nažalost nije igrala mnogo u Raju, Jela Karličić u Bordou, ali ona je mlada, došla je tamo da uči da napreduje. Anja i Helena igraju standardno, Medina je igrala dobro u Lajpcigu, sa svim tim moramo biti zadovoljni. Samim tim što su u takvim klubovima moramo biti zadovoljni. Naravno priželjkujemo da što veći broj njih igra u evropskim klubovima i da dobija dosta prostora. Upravo zbog toga smo izabrali Austriju, jer će se ta utakmica gledati i cure mogu mnogo da dobiju. I da dosta njih koje igraju našu ligu pođu u inostranstvu+o ili da pređu u neku jaču ligu. Ova utakmica može dosta da im donese“.

Poslije odličnog starta u kvalifikacijama, stigli su neki negativni rezultati, ali i dalje naše dame imaju šansu da se domognu baraža za Svjetsko prvenstvo.

„Onog momenta kada smo osvojili devet bodova, ja sam rekao da ne bi trebalo stati tu. Da moramo nastaviti dalje i da se ne smijemo zadovoljiti. Mi nakon tih početnih bodova nijesmo uspjeli da uknjižimo poene. Znamo šta se desilo sa Rusijom, a protiv BiH nijesmo došli do željenog boda. Razmišljamo samo o Danskoj, ne bi bilo sportski da mislimo o Malti. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da pružimo otpor i da se onda spremimo za Maltu. Svaki bod nam je zlatan tako da i iz ova dva meča svaki bod bi bio veliki. Imamo devet, nijesmo se zadovoljili, za svaki ćemo se bod još boriti“, poručio je Mirko Marić.

Austrija će Crnu Goru dočekati sjutra od 20.30.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal