Pratite nas

Miks

Barbi odaje počast slavnim sportistkinjama, na sceni je devet novih lutaka: „Pomjerile su granice…“

Kompanija Mattel napravila je devet novih Barbi lutaka, koje prikazuju neke od najslavnijih svjetskih sportistkinja, uključujući tenisku zvijezdu Venus Vilijams i kanadsku fudbalsku ikonu Kristin Sinkler.

Barbi lutkama sa njihovim likom „nagrađene“ su i brazilska i meksička gimnastičarka Rebeka Andrade i Aleksa Moreno, australijska fudbalerka Meri Fauler, francuska bokserka Estel Moseli, italijanska plivačica Federika Pelegrini, španska paratriatlonka Susana Rodrigez i poljska trkačica Eva Svoboda.

U aprilu je brend igračaka odao počast američkoj klizačici Kristi Jamaguči.

Barbi slavi 65. rođendan, a ovih devet lutaka je napravljeno upravo u okviru te proslave.

Mattel, proizvođač igračaka, kaže da lutke ističu ženske sportske zvijezde koje su pomjerile granice u svojim oblastima.

„Barbi je oduševljena što nastavlja proslavu 65. godišnjice brenda prepoznavanjem uticaja sporta na podsticanje samopouzdanja, ambicija i osnaživanje sljedeće generacije“, saopštili su iz te kompanije.

Kako su naveli, ukazujući na inspirativne sportistkinje i njihove priče, zagovaraju uvjerenje da svaka mlada djevojka zaslužuje priliku da se bavi onim što voli i da pretvori snove u stvarnost.

Teniserka Venus Vilijams je u video-snimku, na kom je držala lutku, rekla da bukvalno ne može da zamisli svoj život bez sporta i bez igre.

Želi, dodala je, da i druge mlade djevojke imaju to neprocjenjivo iskustvo bavljenja sportom i onoga što te on uči i šta dobijaš od toga, ne samo u tom trenutku, već do kraja života…

„Čast mi je što sam prepoznata kao sportski uzor i što smo udružile snage sa timom Barbi kako bismo nastavili da osnažujemo sljedeće generacije mladih djevojaka da nikada ne prestanu da vjeruju u svoje snove“, poručila je Vilijams.

Lutke nisu dostupne za kupovinu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Miks