Pratite nas

Gimnastika

Budva i ove godine dočekuje najbolje gimnastičarke Balkana

foto: Printscreen Youtube

Drugo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održaće se ponovo u metropoli crnogorskog turizma – Budvi, u sali Mediteranskog sportskog centra, od 26. do 29. septembra ove godine.

Prvenstvo će okupiti veliki broj takmičarki iz zemalja regiona.

„Očekujemo da se znatno premaši prošlogodišnji broj učesnika, koji je zainteresovao preko 250 perspektivnih gimnastičarki koje su došle iz 13 zemalja. Reprezentaciju Crne Gore predstavljaće Nina Dragović, u seniorskoj kategoriji, Anđela Vuković i Jana Šišević u juniorskoj, Simona Sekulić, najmlađa među učesnicama, u pionirskoj konkurenciji“, ističu iz Gimnastičkog saveza.

Takođe, važno je napomenuti da će na prvenstvu, pored naših najboljih reprezentativki, učestvovati i veliki broj gimnastičarki iz Crne Gore. O organizaciji prvenstva brinuće Gimnastički Savez Crne Gore (GSCG), uz pomoć tradicionalnih sportskih prijatelja – Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva.

„Prvo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održano u Budvi od 15. do 17. septembra 2023.godine. Crnu Goru je na tom šampionatu predstavljalo 15 djevojčica u individualnim grupnim vježbama (članice iz kluba GK Enigma Podgorica, GK Tivat i GK Budva) – Simona Sekulić i Hana Božović koje su bile najmlađe učesnice, u predjuniorskoj kategoriji Iva Plemić, Mia Bečanović, Nađa Sekulić, Anđela Popović, Una Radanović, u juniorskoj kategoriji predstavljale Nina Dragović, Anđela Vuković, Simona Marić, Milica Popović, Jana Šišević, i u konačnom imali smo jednu predstavnicu u seniorskoj kategoriji Elizavetu Lugovskikh“, podsjetili su iz Saveza i prisjetili se rezultata na tom takmičenju:

„Kada govorimo o uspjesima sa ponosom ističemo da je crnogorska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici prošle godine na Balkanskom prvenstvu osvojila u pojedinačnim seniorskim kategorijama tri bronzane medalje, dok su prejuniorke u grupnim vježbama osvojile bronzu, a juniorke u grupnoj vježbi osvojile su duplo zlato. Prvenstvo je trajalo tri dana, tokom kojih se predstavilo više od 200 takmičarki iz 13 zemalja. Ovo je veoma bitan korak za ovako poseban sport, jer je prošlogodišnje prvenstvo prvo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje se održalo nakon više od 30 godina.“

Iz Gimnastičkog saveza zahvalili su na pomoći pojedincima i organizacijama.

„Veliku podršku u realizaciji ovog prvenstva Gimnastičkom savezu Crne gore pružili su: Suat Selen ispred Balkanske gimnastike, Dušan Simonović predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Crne, Ministarstvo sporta i mladih, Opština Budva i veliki broj opštinskih preduzeća, Irena Radović, Ismail Goktekin potpredsjednik Gimnastičke federacije Turske, Sportstar i mnogi drugi“, kaže se na kraju saopštenja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Gimnastika