fbpx
Pratite nas

Odbojka

Crnogorska odbojkašica završila karijeru, postaje trener

Crnogorska odbojkašica Tamara Dedijer (ranije Roganović) završila je karijeru i postaće trener.

Ona će postati trener Borca iz Čačka.

Dvadesetosmogodišnja tehničarka svoje prve korake napravile je u Novom Sadu, potom je igrala za ekipe Crnokosa Artos, Valjeva, Tenta iz Obrenovca, bugarskog Beroa, Srema, a posljednju sezonu u igračkoj karijeri provela je u Partizanu.

“Posle ne tako dugog razmišljanja, još u toku prethodne sezone donijela sam odluku da se više ne bavim odbojkom profesionalno, makar ne kao igrač. Smatram da sam dovoljan dio svog života poklonila i posvetila igranju meni najljepšeg sporta. Sad je vrijeme da mu, sa igračke strane kažem zbogom. Okrećem se važnijim stvarima u životu. Tu prvenstveno mislim na svoju porodicu koja mi je trenutno najveći prioritet”.

Tamara ipak ostaje u odbojci, karijeru nastavlja kao trener. Naredne godine biće na čelu srpskog drugoligaša OK Borac iz Čačka.

“Proteklih 20 godina odbojka je sastavni dio mog života, pa bi bilo malo i neozbiljno sa moje strane da tako ne bude i ubuduće. Pogotovo zbog ljubavi koju gajim prema tom sportu. Oduvijek sam željela da nakon igračke karijere nastavim bavljenje odbojkom na neki drugi način. Pošto sam sada stanovnica Čačka, tu želju ostvarili su mi ljudi iz OK Borca. Što bi se žargonski reklo, bili su poziv koji se ne odbija. Sa puno zadovoljstva prihvatila sam njihovu ponudu i jako sam zahvalna na šansi koja mi je ukazana. Smatram da nema ništa ljepše od rada sa djecom i mladima, nije bitno o kom se poslu radi. Zato ovo novo poglavlje smatram punim pogotkom”, kazala je Dedijer.

Za žensku seniorsku reprezentaciju Crne Gore nastupala je od 2016. godine (2010. godine je zabilježila nastup u juniorskoj selekciji), sa kojom je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja 2019. godine.

“Svjesna sam toga da ću negdje u dubini duše osjećati žal što je jedno veliko poglavlje mog života završeno. Svakako će mi biti žao što prestajem sa igranjem odbojke, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Ovom prilikom poželjeću sreću seniorskoj reprezentaciji na predstojećim pripremama i kvalifikacijama na Evropsko prvenstvo”, zaključila je Tamara Dedijer.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka