Pratite nas

Odbojka

„Crvene“ krenule u misiju, selektor Krunić: Mlade, potentne i iskusne igračice mogu da nas odvedu na EP

Četiri pobjede iz šest mečeva sigurno vode odbojkašice Crne Gore na Evropsko prvenstvo, procjena je selektora Milorada Krunića pred početak priprema za važan takmičarski ciklus i avgustovske kvalifikacije.

“Crvene” će se za jedno od prva dva mjesta boriti sa Češkom, koja je favorit grupe, Finskom i Islandom.

“Grupa je slična kao u prethodnim kvalifikacijama, a selekcija koja je po mjeri sa nama ponovo je Finska. Mislim da će šest bodova iz dvije utakmice sa Finkinjama dosta odlučivati. Malu prednost dajem Finskoj, jer posljednju utakmicu igraju sa nama kod kuće. Ali, mi ćemo se potruditi da taj meč ne odlučuje, već da u prvih pet kola odradimo posao, kako ne bismo imali mač nad glavom. Finci su dobri, ulažu dosta, dovode trenere i skaute iz Italije. Mislim da sa ovom grupom igračica – mladih, potentnih i iskusnih – imamo šansu da iz ta dva duela napravimo pozitivan skor što bi, vjerujem, bilo dovoljno za plasman”, kazao je Krunić.

Novi selektor vjeruje i da Crna Gora može da se nosi i sa Češkom.

“Kod kuće sigurno, na strani teško. A kada se sve sabere, četiri pobjede nas vode u završnicu, u nekim srećnim okolnostima i tri”, rekao je Krunić.

Pripreme za kvalifikacije počele su danas, a ekipa je otputovala u Pljevlja, gdje će biti domaćin jednog od dva turnira u grupi.

Početak nije bio dobar – Danijela Džaković je imala saobraćajni udes i ne može da konkuriše za sastav, dok su Jelena Cvijović i Evgenija Milivojević, ipak, odlučile da se ne odazovu.

“Stavile su prioritet na klub a ne na reprezentaciju, što nije u redu. To je njihov izbor. Sa njima sa pričao, više ne želim o tome da pričam, već da se fokusiramo na lijepe stvare, na djevojke koje su u timu. Imamo šest sedmica za dobre pripreme kako bismo došli u situaciju da se borimo za Evropsko prvenstvo. Ako uspijemo – to bi bio uspjeh”, zaključio je Krunić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka