fbpx
Pratite nas

Sportovi u vodi

Drama na dnu bazena: Aniti su pluća bila puna vode, nije mogla da udahne vazduh

foto: Screenshot Youtube

Dramatične scene na takmičenju u sinhronom plivanju na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Budimpešti.

Nakon što je završila svoju tačku, Anita Alvarez potonula je na dno bazena.

U startu niko nije reagovao, ali je njen trener Andrea Fuentes shvatila da nešto nije u redu i uskočila u bazen, kako bi je izvukla na površinu.

„Ljekari su konstatovali normalan rad srca i uobičajen krvni pritisak, ali je problem što Anita nije disala. Najmanje dva minuta nije mogla da udahne, jer su joj pluća bila pune vode. Uspjeli smo da je odvedemo na sigurno, povratila je vodu, zakašljala se i to je bio dobar znak“, prepričala je Andrea.

Potom je objasnila šta je uradila kada je došla do Anite.

„Kad sam stigla do Anite, nije disala. Pokušala sam da je probudim tako što sam je ošamarila i otvorila joj vilicu. Mislim da je najmanje dva minuta provela bez vazduha. Pluća su joj bila puna vode. Baš se uplašila.“

Ovakve situacije dešavaju se nakon takmičenja u sinhronom plivanju.

„Kad završite koreografiju prirodno je da se premoreni i prvo što želite je da se nadišete. Potreban vam je vazduh. Čim sam vidjela da je potonula na dno bazena bilo mi je jasno da to nije normalno. Signalizirala sam spasiocima da skoče u vodu, ali nisu reagovali. Niko nije, pa sam morala ja. Plivala sam najbrže što sam mogla. Vjerovatno najbrže u životu, moguće brže nego kad sam osvojila olimpijsku medalju i na kraju sam je dohvatila i izvukla“, zaključila je Andrea Fuentes.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Sportovi u vodi