fbpx
Pratite nas

Rukomet

Dvije djevojčice pokazale da su već lavice, ozbiljno se nameću Maji Savić

foto: Dejan Starčević

Dvije djevojčice bore se za mjesto u kadetskoj selekciji koja će igrati na Svjetskom prvenstvu. Nina Ramusović i Maja Ceklić pokazale su već da vrjiede.

Uprkos tome što Nina ima 14, a Maja 15 godina, sjajno izgledaju u konkurenciji daleko starijih, pošto je kadetsku uzrast u rukometu do 18 godina.

Selektorka Maja Savić pozvala je rukometašice Nikšića, odnosno Zete i već je jasno da nije pogriješila.

Nina je sestra naše seniorske reprezentativke Eme Ramusović.

„U rukometu sam od šeste godine. U mojoj porodici je sve u znaku sporta i nikad nam nije dosadno. Uz sestru Emu, seniorsku reprezentativku, počela sam da volim sport i kako tada tako i danas. Rukometne utakmice se vrte na TV-u, priča se o rukometu… Uglavnom dane provodim u školi, uz knjigu i sa loptom. To malo slobodnog vremena što imam, jer živim u Beranama, a nastupam za Nikšić, koristim za druženje. Često, jer je teren blizu kuće, sa društvom igram košarku, fudbal…“, ispričala je za Pobjedu Ramusović.

Iz rukometne porodice je i Maja Ceklić.

„Uz brata, prije sedam godina, počela sam da treniram rukomet. Prije rukometa, trenirala sam fudbal, a onda sam se potpuno okrenula i krenula u nešto u što tada nijesam vjerovala da može ovoliko sreće da mi donese. Iskreno da vam kažem, počela sam da treniram samo da nijesam kod kuće. Što se tiče slobodnog vremena, nemam ga. Završila sam osnovnu školu, upisala srednju u Zeti samo da ne bih gubila vrijeme putovanjima autobusom.“

Njih dvije imaju zaista velike snove.

„Sanjam da jednog dana igram za veliki klub, za svoju reprezentaciju i da budem najbolja igračica“, bez zadrške odgovorila je Ramusović.

Identično razmišlja Ceklić:

„Želim da igram za najbolji klub, osvajam trofeje, i da sam u sredini gdje bih mogla najviše da naučim.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet