Pratite nas

Fitnes & Zdravlje

Filmska priča: Navijačica porukom spasila život treneru

Nađa Popovići

Trener kanadske hokejaške ekipe Vankuver Kanuks, Brajan Hamilton, doživio je nevjerovatno iskustvo koje mu je promijenilo život.

Tokom utakmice protiv Sijetla, koja je odigrana 23. oktobra prošle godine, jedna navijačica s tribina pokazala mu je mobilnim telefonom poruku u kojoj piše kako sumnja da je mladež koji ima na vratu kancerogen.

Iako bi mnogi možda ignorisali upozorenje, Brajan Hamilton je odlučio da posluša savjet i otišao je u bolnicu, gdje su ljekari potvrdili da je mladež potrebno ukloniti jer je kancerogen.

„Poruka koju mi je pokazala na telefonu uvijek će mi ostati utisnuta u umu jer mi je spasila život. Njen instinkt je bio u pravu, mladež na mom potiljku bio je zloćudan. Zahvaljujući njenom insistiranju i radu ljekara, spasio sam se„, rekao je Hamilton.

Kako bi joj se lično zahvalio, Brajan je na Tviteru pokrenuo kampanju traženja navijačice koja mu je privukla pažnju, a prvog dana u Novoj godini saznao je i identitet djevojke, koja je potom 2. januara prisustvovala utakmici Vankuvera i Sijetla, a potom i saznala da će u znak zahvalnosti dobiti stipendiju od 10.000 dolara.

Ona je Nađa Popovići, 22-godišnja Kanađanka rumunskog porijekla koja je diplomirala medicinu i radi u bolnici. Majka joj je 1. januara otkrila za kampanju.

„Majka me probudila jer me je nazvala i rekla mi: „Nađa, nemaš pojma što se događa“. Tada mi je pokazala poruku iz kluba da me traže. Nisam mogla da vjerujem„, rekla je Nađa Popovići.

Nađa je progovorila je i o trenutku kada je Hamiltonu skrenula pažnju na mladež na vratu.

„Pogledao je u moj telefon i onda otišao, mislila sam da već zna. Mislila sam da je sigurno bio kod doktora i da je sve u redu. Onda, kada se to dogodilo nakon dva mjeseca, ne mogu da vjerujem da sam ja bila ta koja mu je pomogla da se spasi„ rekla je Nađa.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fitnes & Zdravlje