Pratite nas

Fitnes & Zdravlje

Pročitajte jednostavne savjete za treniranje tokom ljeta

Ljetnje vrijeme ne mora da utiče na vaš režim treniranja, ali da biste se osigurali bezbjednost “pod suncem”, trebalo bi da znate nekoliko stvari poput:

Zaboravite na pomjeranje granica

Treniranje po visokoj temperaturiima veliki efekat na naše tijelo, pa je jako bitno da se upoznate sa svojim limitima i obratite pažnju na tijelo. Ako se u bilo kom trenutku osjetite nelagodno – zaustavite trening ili značajno smanjite intezitet dok ne osjetite poboljšanje. Takođe je vrlo važno da znate da će toplota uticati na vaš trening, pa se nemojte previše forsirati i uzimajte regularne pauze kako bi va se tijelo ohladilo.

Vrijeme

Mnogo je bolje da trenirate u zoru nego predveče, jer je veći intezitet vlage na kraju dana. Rana jutarnja vježba je zato bolja opcija za ljeto. Takođe, vježbanje ujutru će vas razbuditi i pripremiti za cio dan pun energije – što je dodatni razlog više za treniranje u jutarnjim časovima.

Odjeća

Birajte laganu, svjetlu i odjeću koja propušta vazduh, kako se ne biste “uparili” dok vježbate. Ne samo da će vam u njima biti ljepše da trenirate, već će spriječiti razvijanje iritacija, pojavu bubuljica i crvenio. Takođe je vrlo značajno da uvijek nosite kačket.

Hidratacija

Generalno pravilo je da dnevno treba da popijete između šest i osam čaša vode dnevno, što je jednako ukupnoj količini od dva litra. Tokom ljeta se potrudite da popijete i po 10 čaša kako biste na pravilan način hidrirali tijelo, pogotovo kada trenirate.

Promijenite trening

Zamijenite trčanje na duge staze sa kratkim intervalnim treningom ili jednostavnim kružnim treningom. Na ovaj način ćete imati više vremena za odmor, da popijete malo vode, ali i da začinite vašu rutinu koja poslije nekog vremena može postati dosadna.

Ne zaboravite proizvode sa zaštitnim faktorom

Zaštita kože koja je izložena suncu je ekstremno važno kako biste spriječili gorenje i druge probleme, poput različitih alergija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fitnes & Zdravlje