fbpx
Pratite nas

Miks

Hrabre ragbistkinje na prvenstvu Evrope: Ostavićemo posljednji atom snage na terenu

foto: Josko Markić

Crnogorske ragbistkinje čeka veliki izazov sljedećeg vikenda (4. i 5.jun) – naše hrabre dame nastupiće na prvenstvu Evrope u Beogradu.

U grupi ih čekaju mečevi protiv Austrije, Luksemburga, Litvanije i Estonije u subotu, dok su dan kasnije mečevi za konačan plasman.

Kapitenka nacionalnog tima Zorica Kostić najavljuje veliku borbu, bez obzira što naš tim čekaju iskusniji rivali.

„S obzirom da smo u grupi sa prošlogodišnjim finalistima i da nam je ovo prvo Evropsko prvenstvo u ovakvoj konkurenciji pokušaćemo da damo maksimum i ostavimo posljednji atom snage na terenu“, ističe Zorica za Sportfem.

Motiva za nastup u dresu sa državnim grbom neće nedostajati.

foto: Josko Markić

„Braneći boje svoje zastave, sa grbom na grudima, imamo i motiv i želju da se dokažemo na takmičenju na kom smo potpuni autsajderi.“

U pripremnom periodu naše djevojke nisu imale pravu pomoć od onih koji treba da vode računa o crnogorskom sportu, a ni sponzori nisu imali sluha prema potrebama ragbistkinja pred veliko takmičenje.

„U kakvim “uslovima” treniramo, bez sponzora, svakako da je veliki uspjeh što smo uopšte i na Evropskom prvenstvu među takvim ekipama, od kojih možemo samo da naučimo. Međutim, sigurno ćemo se boriti, motiv za nastup u reprezentativnom dresu jači je od svih problema i nedaća koje smo dosad imali“, istakla je Zorica Kostić.

Boje crnogorske reprezentacije na šampionatu u Beogradu braniće Maja Baošić, Marija Rašović, Ivana Čađenović, Saba Sekulović, Dragica Kovačević, Zorica Kostić, Katarina Martinović, Amina Tukić, Olivera Mišković Vidojević, Aleksandra Lukačević i Sanja Mugoša.

Trener nacionalnog tima je Dušan Vučićević, tim menadžer Auset Mičel, dok će o zdravlju naših djevojaka brinuti doktor Behmen Šahmanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks