Pratite nas

Atletika

Iz kome i borbe za život do podviga dugog 42.195 metara

Maraton je zahtijevan i naporan, potrebno je mnogo elemenata da bi neko mogao da završi 42.195 metara dugu stazu. Rejčel Foster je uspjela, samo pet mjeseci nakon što se probudila iz kome.

Gotovo svakog dana čujemo različite inspirativne priče, ali neke su malo posebnije. Takva je priča Rejčel Foster, koja se suočila sa smrću, ali se vratila životu da bi trčala.

Rejčel, 35-godišnjakinja iz Oklahome, sa suprugom se vraćala sa izleta i usput su odlučili da se provozaju električnim skuterima. Na putu je je pala i završila u bolnici sa veoma teškom povredom mozga i 17 slomljenih kostiju.

Sedam dana bila je u komi, da bi nakon buđenja morala da prođe nekoliko operacija, od kojih je jedna zahtijevala i uklanjanje dijela njene lobanje, jer je postojao ogroman pritisak koji bi mogao da dovede do najgoreg ishoda. Prije nego što je mogla ponovo da ustane i hoda bez pomoći, rekla je da želi da trči Bostonski maraton.

Prije strašne nesreće istrčala je deset maratona i tako ispunila kriterijume za trčanje na Bostonskom maratonu, a ranije je već platila registraciju.

„U duši sam trkačica i ovo mi donosi mnogo radosti. Oslobađam se od stresa“, kazala je.

Njen prvi cilj je bio da ponovo trči, ali da bi došla do tog nivoa morala je da prođe kroz veoma bolan proces da bi vratila snagu. Od treninga do hodanja, od jednog čučnja do drugog, polako je počela da se vraća na stazu. Na kraju je stigla do startne linije jednog od najvećih maratona na svijetu. Na kraju ga je i završila…

„To je bio najteži maraton koji sam ikada trčala, psihički i fizički. Rekala sam sebi da je u redu ako moram da hodam i veoma sam ponosna što mogu da kažem da ipak nisam hodla. Trčala sam cijeli maraton“, ponosno je kazala Rejčel.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika