Pratite nas

Rukomet

Jedinstveni trofej: Ovo remek-djelo dobiće šampion svijeta u rukometu

Foto IHF

Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 26. izdanje, počinje u srijedu, a domaćini su Danska, Norveška i Švedska.

Finalni meč igraće se 17. decembra i najaviće novu eru u vodećem svjetskom rukometnom takmičenju.

Na finalnom meču biće predstavljen novi trofej, koji je naručila Međunarodna rukometna federacija, a čija je forma inspirisana dinamikom i veličinom rukometa.

Razvila ga je renomirana međunarodna dizajnerka Lena Bergstrom i kreirala u partnerstvu sa švedskom kompanijom za proizvodnju i preradu stakla.

Trofej će biti dodijeljen u Herningu.

„Međunarodna rukometna federacija cijeni ovaj važan gest tri zemlje domaćina i njegov značaj za međunarodni ženski rukomet. Takođe smo primijetili umjetnički rad ovog djela. Oduševljeni smo što ženski rukomet sada ima trofej za buduća prvenstva“, kaže dr Hasan Mustafa, predsjednik Međunarodne rukometne federacije.

Novi trofej će inspirisati igračice na još više magije na terenu, kako bi upravo one bile te koje će imati čast da ga prve podignu.

Težak oko 10,1 kilograma, novi trofej se sastoji od četiri pojedinačna dijela, napravljena od stakla, pri čemu je svaki komad pojedinačno izrađen različitim tehnikama kako bi se stvorilo pravo remek djelo, koje obuhvata sve simbole rukometa – loptu, tehniku šutiranja i dinamiku sporta.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet