Pratite nas

Rukomet

Joka vjeruje u „lavice“: Da ispune cilj i počnu da grade tim za budućnost

FOTO EHF/kolektiffimages

„Lavice“ na predstojećem Svjetskom prvenstvu treba da grade tim za budućnost, smatra dugogodišnja reprezentativka Jovanka Radičević.

Legendarno krilo oprostilo se od dresa sa državnim grbom prošle godine bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu.

„Otputovali smo u izmijenjenom sastavu, a u odnosu na prošlo takmičenje nedostajemo Đina, Milena, Ema i ja. U suštini, ne treba i nije moguće upoređivati ovo sad i ono što je bilo. Jer Crna Gora treba da krene da gradi nešto novo, da pravi budućnost. Potrebni su nam novi lideri, neko ko će da nosi reprezentaciju. Đina Jauković, pretpostavljam, imala bi tu ulogu, ali se povrijedila, i moraće neka druga da preuzme. Bojana će to izmiksati na najbolji način, da bi dobila ono što treba“, rekla je Jovanka za Pobjedu.

Prva dva rivala su Kamerun i Paragvaj, ali ih ne treba potcijeniti.

„Prije svega, ne treba zanemariti činjenicu da danas svi igraju rukomet. Svjedoci smo primjera kako autsajderi dolaze do pobjeda protiv favorita i reprezentacije iz drugog plana do završnica. Zbog toga je jasno da se niko ne smije potcijeniti, posebno selekcije iz Afrike ili Južne Amerike, koje igraju atipičan rukomet za Evropu. I mi smo imali probleme sa Angolom, iako će možda neko reći ,,kakva Angola“!“.

Smatra da uvodne mečeve naše djevojke treba da iskoriste da se spreme za susret sa Mađarskom.

„Ne kažem da je grupa laka i ona sa kojom se ukrštamo, ali dobro smo prošli. Mislim da nam od ruke ide što ćemo kroz prva dva meča, a do posljednjeg sa Mađarskom, imati vremena da se uigramo i uđemo u dobar ritam.“

Jedna od naših najboljih igračica svih vremena, podržala je „lavice“ pred odlazak na šampionat.

„Pred put za Hrvatsku sam bila na treningu i kazala da ne smiju da daju na sebe, ali i da je važno vjerovati i u saigračicu do sebe.Znam da je teško nakon svega što smo uradili otputovati na takmičenje bez pritiska. I ne treba nam, ali prirodno je, kada si sportista, da imaš to u sebi, jer se nadaš i želiš najbolje. Naravno, treba biti i realan – da sagledamo objektivno sa čime raspolažemo. Ne možemo da prijetimo, ali, lično vjerujem da možemo do cilja koji je zacrtan, a djevojke imaju moju punu podršku“, istakla je Jovanka Radičević.

Crna Gora će Svjetsko prvenstvo otvoriti sjutra od 18 sati utakmicom protiv Kameruna.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet