fbpx
Pratite nas

Tenis

Jelena je prošla kroz pakao: Umalo sam skočila sa balkona, nemojte se stidjeti svojih osjećanja

foto: Screenshot Youtube

Jelena Dokić je sa pratiocima na društvenim mrežama podijelila potresnu ispovijest.

Nekadašnja teniserka priznala je da je bila na ivici samoubistva.

„Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Posljednjih šest mjeseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakrivanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osjećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen“, istakla je Jelena.

Željela je samo da se sve završi.

„Krivila sam sebe, ne mislim da sam vrijedna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osjećam ovako kako se osjećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam željela da bol i patnja prestanu.“

Na kraju su je ljekari spasili.

„Došla sam se do ivice, čak ni ne znam kako sam to uspjela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život. Ovo nije lako napisati, ali uvijek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko vjerujem u moć dijeljenja naših priča da nam pomogne da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koji se bori. Samo znajte da niste sami.“

Na sreću, sada se osjeća bolje.

N“eću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak naprijed pa nazad, ali borim se i vjerujem da mogu proći kroz ovo.

Vjerujem u sljedeće: U redu je da osjećam ono što osjećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite i vratite se.

To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stidjeti onoga što osjećate. U redu je da se tako osjećate i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da vjerujete. Volim vas sve i ovdje je borba i preživljavanje da biste živjeli i vidjeli još jedan dan. Vratiću se jača nego ikad“, napisala je Jelena Dokić.

Tokom karijere je osvojila 10 titula, a prije dvije decenije bila je četvrta teniserka svijeta sa samo 19 godina.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis