fbpx
Pratite nas

Borilački sportovi

Jovana Peković na Evropskom prvenstvu i pored svih problema u CG džudo sportu

Crnogorska džudistkinja i olimpijka Jovana Peković nastupiće na  Evropskom prvenstvu, koje se narednog vikenda odražava u Sofiji.

Peković će se takmičiti u kategoriji do 78 kilograma. 

„Pripreme za predstojeće prventsvo Evrope odradila sam u svom matičnom džudo klubu Akademik, uz pomoć trenera Dragana Šćepanovića. Kao i uvijek moja očekivanja na ovom takmičenju su velika, jer sam dala svoj maksimum u samoj pripremi pored svih problema koji prate naš sport”, kazala je Peković za rtnk.me.

A dugogodišnji problemi u džudo sportu su takvi, da su takmičari prepušteni sami sebi.

“Iskreno se nadam da će se situacija u našem sportu popraviti, jer sve što mi želimo jeste da se borimo i da pokažemo svoj potencijal. Neko sam ko je godinama predstavljao našu zemlju na najbolji mogući način na velikoj svjetskoj sceni. Trenutno se situacija u kojoj se nalazi naš sport najviše odražava na nas sportiste jer nemamo adekvatne uslove i mogućnosti da nastupamo na međunarodnim takmičenjima. Zahvalila bih se Elektroprivredi Crne Gore koja mi je omogućila učešće na ovom takmičenju. Bez njihove pomoći postojala je šansa da propustim Evropsko prvenstvo. Trudiću se da opravdam njihovo povjerenje i podršku na najbolji mogući način“, kazala je Jovana Peković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi