Pratite nas

Rukomet

Kaća Bulatović: Milena nije diskriminisana, složila se da se ugovor prekida, ako ostane trudna

foto: Slobodan Starčević

Sportska direktorica Budućnosti Bemax Katarina Bulatović istakla je da se protiv podgoričkog kluba vodi neosnovana hajka jer je Milena Raičević potpisala ugovor po kojem bi se on, u slučaju da ostane u drugom stanju, prekinuo.

Dugogodišnja reprezentativka tužila je Budućnost zbog neisplaćenih zarada iz sezone 2020/21. nakon čega je klub suspendovao i poslao u filijalu, ekipu Rudara.

„Trudiću se da ostanem u sportskim okvirima. Milena je moja bivša saigračica sa kojom sam osvojila sve što se može osvojiti, ali isto tako imam potrebu da kažem javnosti što se tačno dogodilo jer je ovih dana u procesu nevjerovatna medijska hajka na Budućnost Bemaks. Neosnovana, jer je Milena potpisala ugovor i taj ugovor je u nasljeđu od prethodne uprave. Ostalo je sve na nama, bila je ta nezahvalna uloga koja nam je ostavljena od prethodne uprave i zato imam potrebu da objasnim javnosti, prije svega, da klub nije suspendovao Milenu Raičević. Jer kada je suspendovana, igračica ima pravo samo na pola svojih primanja, a Milena nije uskraćena ni za šta. Zbog toga što je tužila klub premještena je u našu juniorsku ekipu Rudara, koja ne trenira u Pljevljima već u Podgorici“, rekla je Katarina Bulatović za Televiziju E.

Ugovori sportista nisu isti poput standardnih ugovora o radu.

„Kao što svi znamo, nažalost, sportisti kada završe karijeru nemaju dan radnog staža, baš zbog toga što potpisuju profesionalne ugovore, a ne ugovore o radu. A kada se potpisuje profesionalni ugovor, potrebno je da se dvije strane dogovore o svojim pravima i obavezama koje će da se poštuju do kraja ugovora. Samim tim što je Milena potpisala ovaj ugovor složila se sa tim da u slučaju da ostane u drugom stanju njen ugovor prestaje ili se prekida. Ugovor je, možda, mogao da se nastavi kao što je to bilo u nekim slučajevima, ali Milena je u ovom slučaju promijenila sredinu na kraju sezone, tako da se ugovor nije nastavio“, ističe Kaća i tvrdi da klub nije želio da diskriminiše Milenu:

„Sigurno nije. A zaista je bilo vremena, tri godine da se to riješi, zašto nije, moraćete da pitate Milenu i ljude koji su tada bili u klubu. Ali isto tako, želim da vjerujem da i bivša predsjednica koja je bila na čelu kluba, Radmila Petrović, i Predrag Bošković, koji je potpisao ugovor, sigurno nijesu imali nijednu lošu namjeru da povrijede bilo koju igračicu tim ugovorom. Sigurno ne i Milenu sa kojom su u sjajnim odnosima.“

Katarini Bulatović je žao što je došlo do ove situacije, a sada je sve na sudskim organima.

„Sud u Beču je nadležan za to. Stvarno vjerujem da će biti epilog koji će zadovoljiti i Mileninu stranu, prije svega, i, naravno, našu – klupsku. Ponoviću, klub zaista u ovoj situaciji nije imao nijedno drugo rješenje osim to koje je bilo. Klub nije uradio ništa što ne bi uradio neki drugi klub“, kazala je Kaća i zaključila:

„Želim da obavijestim javnost da će klub ispoštovati sve što bude u tužbi. Ne želim da sudim, niti da se stavljam na bilo čiju stranu, već na stranu pravde koja će brzo ugledati svjetlost dana.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet