Pratite nas

Intervju

Kad brat kaže sestri da je talentovanija u fudbalu: Balša i Anđela – ljubav, podrška i zajednički put

Balša i Anđela Tošković

Anđela i Balša Tošković su dio crnogorske fudbalske, pa i sportske, istorije – rijedak je slučaj da su brat i sestra članovi naših nacionalnih selekcija.

U fudbalu i jedinstven, i po tome što su oboje proslavili gol u dresu Crne Gore.

Anđela je još prije tri i po godine, sa nepunih 16, upisala prvi gol za naš ženski fudbalski tim, Balša je prošle sedmice donio pobjedu našoj mladoj reprezentaciji protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Nevjerovatan je osjećaj postići gol, prvijenac i to za pobjedu na startu”, kazao je Balša za TV Vijesti.

“Meni je njegov gol toliko značio – kao da sam ga ja postigla, jer znam koliko mu to znači. Presrećna sam zbog njega, zbog dobrog početka sezone, vjerujem da će nastaviti”, nadovezala se Anđela.

I tako je njihov fudbalski put dobio još jednu tačku koja ih spaja. A, u fudbalu su oduvijek bili zajedno. 19-godišnjoj Anđeli je, kao mlađoj sestri, Balša, koji je stariji godinu, bio uzor… Pratila ga je svuda, šta on radi, radila je i ona – pa je željela i da trenira fudbal.

“Išla sam svuda sa njim, gledala ga šta radi, bila i na njegovim treninzima i jednog dana rekla: Hoću i ja, kao Balša, da treniram fudbal”, sjeća se Anđela.

“Nerazdvojni smo, uvijek je bila sa mnom u društvu. Bukvalno je tri-četiri dana poslije mene i ona počela da trenira”, kaže Balša.

Prije desetak godina bilo je neobično da djevojčica igra fudbal. Vremena su se promijenila, sve ih je više, ali kada je Anđela počinjala bilo bi teže da nije bilo starijeg brata.

“Uvijek je bio uz mene. U početku je bilo čudno, bilo je dječaka koji su govorili da neće da igraju sa djevojčicama, da neće da me ‘udare’… ali mene to nije zanimalo. Ja sam znala šta želim, a Balša mi je uvijek bio podrška”, priča Anđela, a Balša priznaje:

“Uvijek sam joj govorio da je talentovanija od mene”.

Priznaje i da je Anđela ljubimica porodice:

“Mislim da jeste, najmlađe je dijete. Svi je obožavamo, podržavamo…”.

Njihov fudbalski put ima još jednu zajedničku tačku – Balša je kao talentovani dječak igrao u mlađim timovima Crvene zvezda, a Anđela je od januara prvotimka ženskog tima beogradskog velikana.

Vjerovali su oboje da će jednog dana zaigrati u dresu reprezentacije, Anđela je sa nepunih 16 debitovala za naš najbolji tim, na debiju postigla i gol, ukupno tri u seniorskoj, a još devet u mlađim selekcijama.

“Moji planovi su da I ja budem prepoznat, krenulo je dobro. A san – da zaigram u najboljoj selekciji, mislim da to žele svi naši fudbaleri”, kaže Balša.

Anđelu uskoro čekaju nove utakmice sa Crnom Gorom, u petak je meč sa Farskim Ostrvima u gostima na startu Lige nacija, a 26. septembra na DG areni protiv Azerbejdžana.

“Sigurno dolazim sa porodicom. Da navijamo i da pobijedimo”, kaže Balša.

“Vjerujem da ćemo dobro početi, da smo sve bolje I idemo na šest bodova u prva dva meča”, kaže Anđela, koja će Balšu pratiti narednog mjeseca, kada naša mlada reprezentacija bude igrala sa Švajcarskom i Albanijom.

Oboje će, ipak, svakog dana biti jedno uz drugog – kao i do sada… 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju