Pratite nas

Fudbal

Kapitenka donijela radost djevojčicama: Slađa ne zaboravlja odakle je počela

Mali fudbalski teren, uz podgorički Bulevar Ivana Crnojevića, iza zgrade “Alpe bara”, bio je juče pun radosti.

Kapitenka naše fudbalske reprezentacije Slađana Bulatović posjetila je ŽFK Alexandar, koji vodi njen prvi trener Ranko Asanović, jedan od pionira ženskog fudbala u Crnoj Gori, svojevrsni vizionar, koji je prije više od 15 godina „osjetio“, baš na Slađinom primjeru, da i djevojčice mogu i žele da uživaju u najljepšoj igri.

A Slađa je bila njegova „miljenica“…

“Slađin dolazak me je vratio u proslost i naše druženje, koje je trajalo sedam punih godina.Sjećam se u moru dječaka spremnih za trening u zimskim hladnim jutrima, ja pogledom tražim talentovanu klinku da iz pravca Union bridža razbije zoru. I vidim prepoznatnjivu plavu kosu vezanu u rep… a sa njom i prvi zraci sunca! Svako jutro… svaki trening! Zato je i uspjela! Bila je prva registrovana fudbalerka – imala je redni broj 1 u listu „Fudbal“ Fudbalskog Saveza Srbije i Crne Gore. A lige nije bilo, nije bilo ni ženskog klub! Ali bili su Slađa i Ranko”, priča Slađin prvi trener.

Slađa je, zbog ljubavi prema fudbalu i velikog talenta, krenula dalje – Srbija, Mađarska, Španija, Japan i sada Turska. Od prvog dana, sada već punih 12 godina, u dresu reprezentacije, odavno sa kapitenskom trakom – Slađa je naša velika sportska zvijezda, iako se bavi sportom, koji je u Crnoj Gori još na počecima.

Ali, oduševljenje djevojčica, koje su tražile Slađin autogram i fotografije za uspomenu, govori da znaju da na koga imaju da se ugledaju, što je i jedan od uslova i da se ženski fudbal “ukorijeni” u Crnoj Gori.

“Ne zaboravljam niti ću ikada zaboraviti kako sam i gdje sam počela i puno mi je srce kada vidim da sada ima mnogo više djevojčica koje vole fudbal i koje žele da igraju fudbal. Nije bilo tako kada sam ja počinjala. Bilo je uživanje družiti se sa njima i naravno sa mojim prvim trenerom, od koga će imati šta da nauče. I samo neka uživaju u igri i najljepšem sportu”, kazala je Slađa.

“Slađana Bulatović je neko ko svim ovim djevojčicama pokazuje da svaki san može da se ostvari i da je sve moguće kad se čvrsto vjeruje. Zato mi je srce puno kad ove djevojčice u njoj prepoznaju svog istinskog idola. Sama činjenica da djevojčice od sedam godina stoje ispred svojih TV aparata i sa zebnjom gledaju Slađin penal u 94. protiv Grčke, vam govori da popularnost ženskog fudbala raste velikom brzinom, a najbolji ambasador je upravo Slađana Bulatović. I s pravom je predvodnik ove generacije… naša kapitenka. Njoj je uspjeh tima važniji od lične slave, a to imaju pravi lideri”, nadovezao se Ranko Asanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal