fbpx
Pratite nas

Borilački sportovi

Karatistkinje odradile pripreme, nedostatak novca uslovio organizaciju

Naše karatiskinje odradile su prvi ciklus priprema za Evropsko prvenstvo.

Iz našeg saveza su saopštili da zbog finansijskih problema usljed toga što im je Uprava za sport i mlade uskratila pomoć su karatiskinje pripreme odradile odvojeno.

Seniorke u katama su se pripremale u Podgorici od 16. do 18. aprila.

Dok su se pripreme ženskih selekcija u borbama održale u okviru Montenegro kumite kampa (20/21/22/23. aprila.

Selektorka ženske selekcije u katama, Tijana Popović, izjavila je da je nezahvalno pričati o formi pred ovakvo prvenstvo bez jakih pripremnih turnira, koji su izostali zbog finansijske situacije u savezu.

“Što se tiče trenažnog procesa, tu sam jako zadovoljna. Đevojke sa šireg spiska reprezentacije koje sam okupila su pokazale da ozbiljno treniraju i da se na njih može računati”, dodala je Popović.

Zadovoljan je bio i selektor Žarko Raković.

„S obzirom da su ovo prve reprezentativne pripreme forma je dobra, ali ne znam da li će to biti dovoljno za medalju na Evropskom prvenstvu koje je za 20-tak dana. Fali im sigurnosti iz takmičenja, zajedničkih treninga i ne znam da li ćemo uspjeti to da popravimo. Plan do Turske je da ih što vise „držim“ na jednom mjestu, da treniraju zajedno, steknu povjerenje jedna u drugu, da im dovodim što više sparing partnera sa strane kako bih nadomjestio nedostatak takmičenja i da probamo napasti tu ekipnu medalju. Prije pola godine su bile pete na prvenstvu Svijeta – uz malo sreće, mogu one to! “ zaključio je selektor Raković.

Ni selektorka Milena Milačić nije krila zadovoljstvo pokazanom fizičkom i tehničkom formom kataša, što govori da su kvalitetno radili u prethodnom periodu.

“U ekipi je dosta mladih takmičara iz katekogorije mladjih seniora na koje se može ozbiljno računati u narednom periodu. Ono što nam predstoji je još jedan ciklus završnih priprema i važan zadatak da ovu dobru formu održimo i poboljšamo do prvenstva Evrope. Dogovorili smo plan treninga koje takmičari treba da sprovedu u klubu, s obzirom da im je to prvenstvo prioritet u ovom trenutku, tako da se nadam da će sve biti kako treba i zaista želim da vjerujem da ćemo na ovom Evropskom prvenstvu imati zapažen nastup“, istakla je Milena Milačić.

Evropsko prvenstvo na programu je od 26. do 29. maja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi