Pratite nas

Odbojka

Kažić: Plasman odbojkašica na Evropsko prvenstvo apsolutni prioritet Saveza

foto: OSCG

Novi predsjednik Odbojkaškog saveza Nikola Kažić naveo je plasman naše ženske selekcije na Evropsko prvenstvo, kao jedan od najvažnijih ciljeva u budućem periodu.

Prije nekoliko dana na izbornoj skupštini, Kažić je na ovoj poziciji naslijedio Cvetka Pajkovića.

„Imamo jedan još uvijek nedosanjani san da sa seniorkama odemo na Evropsko prvenstvo. To je glavni cilj svih nas, sve će biti podređeno tome. Mislim da kvalifikacije koje se igraju ove i naredne godine jesu velika šansa za to, uvijek kažem, samo da sve cure budu zdrave, da nemamo povreda i siguran sam da je došlo vrijeme da odemo na prvo Evropsko prvenstvo. Ženska odbojka je sport koji je u ekspanziji svuda, najmasovniji je sport u Crnoj Gori, zaista bi dobila jedan podstrek tim plasmanom na Evropsko prvenstvo“, rekao je Kažić u Jutarnjem programu RTCG.

Ističe da je ova generacija odbojkašica već pokazala da ima kvalitet.

“Mislim da polako i ženska seniorska reprezentacija, pogotovo kroz ove dvije Srebrne lige, koje smo igrali prošle i ove godine, raste, da pravi jednu sjajnu, možda, najbolju atmosferu ikada među djevojkama. Već imamo ozbiljne igračice, već imamo Minu Dragović koja je dva puta zaredom osvojila duplu krunu, jednog jako kvalitetnog prvenstva Srbije, već imamo Danijelu Džaković, Nikoletu Perović, Sašku Đurović. To su djevojke koje su već duže u inostranstvu i one imaju kvalitet i jako su posvećene tome da naprave taj iskorak za crnogorsku odbojku i taj plasman na Evropsko prvenstvo“, istakao je Kažić i dodao:

„Ove kvalifikacije su svima nama apsolutni fokus za plasman na Evropsko prvenstvo. Takva je i grupa, računamo da smo i mi napredovali, da smo i mi porasli malo, iako je jako mlada ekipa, što nama daje za pravo da se nadamo nečem većem u budućnosti. Ovo je sada fokus svih fokusa”.

Seniorke Crne Gore igraće u grupi D sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Letonije, ove i naredne godine, u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka