Pratite nas

Odbojka

Juniorke na pripremama za Balkansko prvenstvo: Dobrim radom doći do prave forme

foto: OSCG

Naše odbojkašice do 20 godina počele su pripreme za Balkansko prvenstvo koje se igra od 20. do 24. jula u Tirani.

Petnaest odbojkašica okupilo se u hotelu “Onogošt” u Nikšiću gdje će boraviti do polaska za Albaniju.

Na Balkanskom prvenstvu za odbojkašice do 20 godina, igraće još i selekcije Albanije, Srbije, Turske, Sjeverne Makedonija i Bugarske.

Na otvaranju takmičenja, juniorke će igrati protiv Sjeverne Makedonije od 17.30h, dan kasnije sa Turskom od 15 sati. Trećeg dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Srbije (17.30h), nakon toga sa Albanijom (20h) i na kraju prvenstva sa selekcijom Bugarske (17.30h).

“Sa velikim elanom dočekujemo pripreme za ovu juniorsku Balkanijadu. Iako je pet juniorki odsutno zbog obaveza u seniorskoj reprezentaciji i povreda, siguran sam da će mlađe odbojkašice iskoristiti ovu šansu na najbolji mogući način. Cilj nam je da za ovih 12 dana priprema dobrim radom dođemo do željene forme i igre. Na protivnike Srbiju, Tursku i Bugarsku, koje su u odbojkaškom smislu svjetske velesile, ne treba trošiti riječi dok se nadamo da će naša podmlađena ekipa biti ravnopravan protivnik ekipama Sjeverne Makedonije i Albanije. Ono što smo dužni i što garantujemo crnogorskoj sportskoj javnosti je dobar i studiozan rad sa maksimalnim zalaganjem svih odbojkašica, te stručnog štaba i savjestan odnos prema nacionalnom dresu, od prvog dana priprema do poslednjeg dana takmičenja”, kazao je selektor Marko Radusinović.

Selektoru Radusinoviću u radu će pomagati treneri Blažo Đuretić i Milica Kapetanović, kao i kondicioni trener Ivan Vuletić.

Tehničarke: Staša Krivokapić (Galeb Liko Soho Group), Kristina Vukčević (Budva), Una Mitrović (Akademija)

Primači servisa i korektorke: Darja Popović (Budućnost Volley), Vanja Matunović (Mediteran), Sara Belojević (Budućnost Volley), Elena Čolaković (Budva), Marija Nikezić (Luka Bar), Matea Kovačec (Gimnazijalac), Anastasija Koprivica (Morača)

Srednje blokerke: Aleksandra Davidović (Morača), Milena Ćetković (Budućnost Volley), Anastasija Bogojević (Morača)

Libera: Ksenija Krunić (Akademija), Milica Veličković (Jedinstvo).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka