fbpx
Pratite nas

Rukomet

„Lavice“ bez pola tima: Povrijeđeni bekovi, Marta se nije pojavila na okupljanju

foto: Stefan Ivanović

Prvi put od Olimpijskih igara u Tokiju, na okupu su najbolje crnogorske rukometašice – u Sportskom centru „Morača“ odradile su prvi trening u okviru EHF sedmice, tokom koje će u četvrtak u Skoplju i u nedjelju u Nikšiću, odigrati mečeve protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu.

Iako je selektorka Bojana Popović suočena sa brojnim problemima zbog povreda i izostanaka nekoliko igračica, atmosferu u nacionalnom timu je odlična, jer su igračice i stručni štab s nestrpljenjem očekivale prvu akciju nakon osvajanja šestog mjesta na Igrama u Tokiju.

Od igračica sa spiska, selektorka Popović ne može da računa na Jelenu Despotović i Đurđinu Malović, koje su povrijeđene, te golmanku Martu Batinović koja nije dala obrazloženje za izostanak sa ove akcije. Od ranije je poznato da će ovu akciju zbog povreda propustiti Đurđina Jauković i Katarina Džaferović, dok je Andrea Klikovac završila reprezentativnu karijeru.

„Konačno smo se skupili poslije dva mjeseca. Presrećna sam jer ćemo moći da radimo na nekim stvarima. Čekaju nas dvije utakmice protiv Sjeverne Makedonije. Probaćemo djevojke koje su mlade, kao i neke koje nisu igrale mnogo za reprezentaciju. Imamo dosta problema, naročito na poziciji lijevog beka, Đina Jauković je povrijeđena, a Jelena Despotović ima problem sa ramenom. Učiniće sve da to riješi do Svjetskog prvenstva. Andrea Klikovac se povukla iz reprezentacije, Đina Malović je pozvana, ali je njen klub dao dopis da neće doći zbog povrede. Međutim, ona je igrala 50 minuta za svoj klub i taj odgovor nije realan. Vidjećemo šta je po srijedi. Desetkovani smo na bekovskim pozicijama, ali ćemo probati da odradimo najbolje što možemo“, rekla je Bojana i dodala:

„Marta Batinović je bila na spisku, ali od nje nemam odgovor zašto nije došla. Možda je povrijeđena, ali nisam dobila tu informaciju.Sjeverna Makedonija je kroz utakmice kvalifikacija pokazala solidan nivo. Želimo sada da isprobamo neke igračice i vidimo gdje smo uoči Svjetskog prvenstva. Imamo malu bazu. Pitanje je da li bi i Francuska mogla da nadomjesto izostanak sedam igrača.“

U nacionalni tim naknadno je pozvana desni bek Sanja Premović, koja nije prijavljena za nastup u EHF Euro kupu, ali će biti u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Španiji.

U EHF Euro kupu, pored Crne Gore i Sjeverne Makedonije, nastupiće još Slovenija i Norveška.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet