Pratite nas

Košarka

Legendarna Škera otvoreno: Političari ne predstavljaju Crnu Goru na pravi način, već iz drugih interesa, sport je najbolji i najljepši predstavnik naše zemlje

foto: FIBA

Naše košarkašice u četvrtak počinju novi takmičarski ciklus, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, nakon sjajnog ljeta i plasmana među osam najboljih na Eurobasketu.

Novi izazovi dolaze u jeku zategnutih odnosa u KSCG, u jeku izbornog procesa i podjela…

Selektorka Jelena Škerović, dugogodišnja kapitenka, posvetila je jedan dio pres konferencije pred duel sa selekcijom BIH da govori i o stanju u našoj ženskoj košarci, ali i našem sportu uopšte, uz snažnu poruku:

“Generalno, Crna Gora mora da postavi prioritete. Politika nije prioritet, jer političari ne prezentuju Crnu Goru na pravi način, već iz drugih interesa. Tako je u svim zemljama. S druge strane, sportisti predstavljaju svoju državu onako kako treba – svi mi, bilo da je riječ o košarci, rukometu, fudbalu…”, kazala je Škerović.

“Iz mog iskustva, 2006. godine, kada smo se odvojili, niko nije znao za Crnu Goru. Kada smo igrali na EP 2011. čuli su za Montenegro, pitali gdje je Montenegro. Mi, sportisti, to pokazujemo…”.

Jelena Škerović je naglasila da uspjesi naših sportista i sportistkinja čak i nisu dovoljno ispraćeni…

“Svi očekuju rezultate, a niko ne zna iz kakvih uslova mi dolazimo. Mislim da sama politička situacija i nesređeni odnosi u Crnoj Gori ne dozvoljava da druge oblasti izađu na vidjelo – sport, kultura… Mislim da je sport najljepša prezentacija zemlje”, kazala je legendarna košarkašica, a sada uspješna selektorka.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka