Pratite nas

Košarka

Milica nema dilemu: Želimo osmi uzastopni Eurobasket, uvijek za Crnu Goru igram sa posebnom emocijom

foto: FIBA

Milica Jovanović će sa kapitenskom trakom predvoditi crnogorske košarkašice i u novom kvalifikacionom ciklusu.

Nada se da će djevojke nastaviti da igraju na način na koji su to radile ljetos na Eurobasketu.

„Uvijek smo jako srećne i uzbuđenje kada treba da igramo za reprezentaciju i ova okupljanja nam daju veliki podstrek da predstavljamo svoju zemlju na najbolji mogući način. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama sa Evropskog prvenstva. Zbog takvih partija dobile smo i nešto lakše rivale u kvalifikacijama, nego što je to ranije bio slučaj“, rekla je košarkašica Miškolca.

Bosna i Hercegovina nepoznanica je za našu selekciju.

„Sada igramo protiv BiH i Švajcarske. Jedino što nam pravi problem je to što ne znamo dobro selekciju Bosne i Hercegovine. One su promijenile tim u novom ciklusu, sa novim selektorom. Moraćemo da se tokom utakmice prilagodimo na rivala“, ističe Milica.

Nekoliko mladih igračica biće u sastavu koji će se boriti za novi Eurobasket.

„Kao i u svakom ciklusu sa lijepim emocijama dočekujem obaveze u reprezentaciji. Želim da ih podijelim sa novim generacijama u nacionalnom timu, sa djevojkama koje tek dolaze. Nadam se da ćemo se osmi put uzastopno plasirati na Evropsko prvenstvo. Imamo veliku motivaciju da to uradimo“, zaključila je Milica Jovanović.

Bosna i Hercegovina i Crna Gora igraće u četvrtak od 20 sati, dok će naše djevojke tri dana kasnije u Igalu dočekati Švajcarsku.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka