fbpx
Pratite nas

Ostali Sportovi

Marija, Danka i Majda u sportskoj komisiji COK

Majda Mehmedović u dresu Crne Gore - foto Stefan Ivanović (RSCG)
foto: RSCG

Upravni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) donio je odluku o obrazovanju Sportske komisije te asocijacije.

Za članove Sportske komisije COK imenovane su: tri sportistkinje Marija Vuković (atletika), Danka Kovinić (tenis) i Majda Mehmedović (rukomet).

U komisiji su Draško Brguljan (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Filip Radović (para stoni tenis) i Bojan Kosić (skijanje).

„Na osnovu članova 46, 52 i 87 Statuta COK, a u skladu sa preporukom Komisije za reformu Međunarodnog olimpijskog komiteta da bi sportisti trebalo da budu dobro zastupljeni na svim nivoima sportskog pokreta i Osnovnim univerzalnim principima dobrog upravljanja olimpijskim i sportskim pokretom, u pogledu pravila 2.7 i 28.1.3 Olimpijske povelje, odlučeno je da se formira Sportska komisija COK“, navodi se u obrazloženju odluke.

Saopšteno je da će zadatak Komisije biti da zastupa stavove sportista, a naročito da razmatra pitanja koja se tiču sportista i daje preporuke i savjete COK-u u vezi sa tim pitanjima.

„Da se aktivno angažuje u inicijativama i projektima koji štite i podržavaju čiste sportiste, kako na sportskom terenu, tako i van njega. Da zastupa prava i interese sportista i daje određene preporuke u tom smislu, kao i da održava kontakte sa Sportskim komisijama MOK-a i EOK-a“, piše u saopštenju.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi