Pratite nas

Rukomet

Matea vjeruje u mladu ekipu: Borićemo se za grb, prvi cilj je da prođemo grupu

FOTO EHF/kolektiffimages

„Lavice“ nemaju mnogo vremena za pripreme uoči Svjetskog prvenstva, ali to nije nepoznata situacija za naše rukometašice.

Matea Pletikosić nestrpljivo čeka prvi meč na Mundijalu.

„Nemamo mnogo vremena za pripreme, ali tako je i bilo i uoči prethodnog prvenstva. Ipak, tu smo da damo maksimum na svakom treningu u Podgorici, nakon čega putujemo za Hrvatsku, gdje ćemo imati dvije kontrolne utakmice. To će nam biti korisno za uigravanje, uz očekivanje da zdrave i srećne odemo na prvenstvo“, rekla je rukometašica Korone iz Brašova.

„Lavice“ na Mundijal putuju kao treća ekipa Evrope. Zbog toga imaju obavezu više, iako će nastupiti u podmlađenom sastavu.

„Ekipa će biti izmijenjena, ali tu smo da se borimo za ovaj grb i igramo kao tim. Moramo da damo sve od sebe kao i na Evropskom prvenstvu, a najvažnije je da šampionat otvorimo na pravi način“, ističe naš srednji bek.

Kamerun je rival na premijeri, selekcija koja je potpuna nepoznanica. Trenutno u ekipi samo ramišljaju o rivalima u grupi.

„Kamerun je prvi protivnik, a nemamo mnogo iskustva u duelima protiv takvih timova. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe. Prvi cilj je da prođemo grupu, a bilo bi odlično ako bi to ostvarile sa maksimalnim učinkom“, kaže Matea.

U odsustvu Milene Raičević, ulogu organizatorki igre preuzeće upravo Matea Pletikosić i Itana Grbić.

„Itana Grbić i ja smo i ranije imale veliku odgovornost, sada moramo da preuzmemo još veći teret. Moramo dati sve od sebe i da budemo liderke ove ekipe“, zaključila je Matea Pletikosić.

„Lavice“ u petak putuju za Hrvatsku, gdje će imati provjere protiv domaćina i Konga pred učešće na Svjetskom prvenstvu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet