Pratite nas

Miks

Spartanka Melisa u svjetskom vrhu: Djevojčica iz Tivta zablistala na Bahamima

foto: Avanturistički klub K4

Melisa Kaluđerović iz Avanturističkog kluba K4, osvojila je šesto mjesto na trci na šest kilometara na Spartan Kids Svjetskom prvenstvu, koje je održano na Bahamima.

Spartan Kids World Championship je zvanični naziv trke, koja je po prvi put organizovana tako da djeca trče istu stazu i imaju isti broj prepreka kao odrasli.

Radi se o distanci od tri milje, koja ima 20 prepreka, dok je za djecu zbog opasnosti od pada sa velike visine jedna prepreka bila uklonjena tako da su imali ukupno 19. Neke od prepreka su trčanje sa teretom, penjanje pet metara uz konopac, pogađanje mete kopljem, plivanje i ronjenje ispod prepreke (u patikama i potpuno obučeni), penjanje konopom uz klizavi zid, puzanje ispod mreže…

Melisa je uspjehe postigla nakon samo godinu dana aktivnih treninga.

“Mama mi je predložila da se pridružim treninzima I vidim da li će mi bit zanimljivo. Od starta sam se zainteresovala I uživam u svim izazovima koje donose treninzi. Na Bahame sam otputovala sa namjerom da osvojim prvo mjesto. To se nije dogodilo, ali sam veoma zadovoljna postignutim uspjehom i nastavljam sa treninzima do nkog novog takmičenja“, rekla je 12-godišnja djevojčica za Radio Tivat.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks