fbpx
Pratite nas

Tenis

Mikaela i Iga: On-line prijateljstvo šampionki u skijanju i tenisu

Poljska teniska zvijezda Iga Sfjontek je rođena sa olimpijskim DNK. Njen otac Tomaš je bio član veslačkog četverca na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. i završio sedmi.

Igin san da se kvalifikuje na Igre ostvaren je u julu 2021. Kazala bi da bi medalja iz Tokija bio i vrhunac njene karijere.

Nije uspjela u tome, ali je senzacionalna pobjednica Rolan Garosa 2020. osjetila olimpijski duh, a svoja osjećanja podijelila je sa velikom šampionkom Mikaelom Šifrin, slavnom američkom skijašicom.

„Ona mi je uzor, jer znam da joj nije bilo lako da dođe do nivoa na kome se nalazi. Željela sam da kažem Mikaeli da je zaista poštujem jer sam poslije Tokija konačno shvatila koliko je teško takmičiti se na Olimpijskim igrama, događaju koji se održava samo jednom u četiri godine”, kazala je Sfjontek.

Sfjontek i Šifrin se nikada nisu sreli lično, ali su sklopile on-line prijateljstvo tokom pandemije.

Povezao ih je sport – Šifrin obožava tenis, Sfjontek skijanje.

Amerikanka je kao djevojčica, sa majkom Ajlin, igrala tenis, koji nije bio popularan u Vejlu (Kolorado), čuvenom zimskom sportskom centru, gdje je Mikaela rođena.

“Strpljivo sam čekala na terenima da se pojavi bilo koji sparing igrač”, priča Mikaela, koja i danas često sa majkom razmijeni udarce na teniskom terenu.

Tokom priprema za zimsku sezonu, Šifrin, međutim, pojača vezu sa bijelim sportom.

„Jedna stvar koju sam tražila od trenera je da uključi neke teniske sesije kad god smatra da treba, tako da igram što je moguće češće sa mamom. Uživam u tenisu, koji mi povećava brzinu i agilnosti, takođe i fokus”, kaže Šifrin.

U aprilu ove godine, Šifrin i Sfjontek su na Instagram live platformi razgovarali o svemu, od napora putovanja i upravljanja pritiskom do pronalaženja sreće.

Njihov razgovor se pretvorio u gotovo svakodnevno dopisivanje i razmjenu mišljenja, kao i dogovor da se čim obaveze dozvole upoznaju i lično.

“Nekako mi Pariz djeluje kao najbolja destinacija. Ski sezona je završena, a Pariz je mjesto mog najvećeg uspjeha”, kazala je Sfjontek.

“Dogovorile smo se i da dobijem nekoliko časova tenisa, a do tada – gledaću njene mečeve, sa posebnom pažnjom na njen servis. Primijetila sam da baca lopticu prilično nestabilno, to mora da ispravi”, našalila se Mikaela Šifrin.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis