fbpx
Pratite nas

Borilački sportovi

Milena debituje i cilja mediteransku medalju u Alžiru

Među 30-ak sportista koji će predstavljati Crnu Goru na Mediteranskim igrama, koji se održavaju od 25. juna do 6. jula u alžirskom gradu Oranu, biće debitantkinja – karatistkinja Milena Jovanović.

Milena je u avgustu prošle godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom šampionatu za mlađe seniorke, nedavno je na Balkanskom šampionatu osvojila bronzu pojedinačno i zlato ekipno, a kaže da jedva čeka da bude dio našeg olimpijskog tima.

“Ovo mi je prvi put da predstavljam Crnu Goru na ovako velikom takmičenju. Nadam se da će biti sve kako treba, prvi put radim sa novim selektorom Almirom Cecunjaninom. Daću sve od sebe da budem najbolja što mogu, da pokušam da osvojim medalju i na pravi način reprezentujem Crnu Goru”, kazala je Milena Jovanović.

Karate je u mediteranskom području veoma razvijen, sjajne takmičare imaju skoro sve zemlje, tako da će konkurencija biti veoma jaka.

“Prvo slijedi Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, pa Mediteranske igre. Sve je u redu, u punom sam treningu, a vjerujem da će forma biti na vrhuncu u Alžiru”, kazala je Jovanović.

Crnogorski karate ima dvije mediteranske medalje – prvu je osvojio sadašnji selektor Almir Cecunjanin, srebrnu u Peskari 2009, a drugu Marina Raković, bronzu u Taragoni 2018. godine.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi